Xbox Live: a hackerek visszavágnak

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 2. 15:53

A Microsoft nemrég kitiltotta a csalókat az Xbox Live-ról, mostanra azonban az ügyeskedő hackerek megtalálták a módját annak, hogyan léphetnek be újból a rendszerbe.

A redmondi konszern pontosan két héttel ezelőtt kezdte meg nagy tisztogató hadjáratát, ugyanis megelégelték, hogy az Xbox Live zsúfolásig tele van olyan játékosokkal, akik felülírták konzoljaik DVD-meghajtóinak Firmware-kódját. Általában a játékgéptulajdonosok azért szánják rá magukat az efféle változtatásokra, hogy a crackelt game-eket is elindítsák a készüléken, azonban a szoftvervállalat újabban kitiltja ezen felhasználókat a rendszerből. A tiltás természetesen csak a szóban forgó készülékre vonatkozik, nem pedig az Accountra. A hackerek azonban visszavágtak, és elkészítettek egy olyan Firmware-javítást, amely lehetővé teszi a már kitiltott konzol számára az ismételt csatlakozást az Xbox Live-ra.

Hogy a Microsoft mikor fog reagálni a hackerek mostani lépésére, azt egyelőre még nem lehet tudni, ám minden bizonnyal nem fog sokat magára váratni a továbbfejlesztett eredetiségvizsgáló.

Kulcsszavak: Xbox hacker

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

Egyre több magyar venne elektromos autót

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne – derül ki az E.ON és a KantarEMNID legutóbbi közös, reprezentatív közvéleménykutatásából. A magyarok Európa élmezőnyében vannak az elektromosautó-vásárlási szándékot illetően.

2019. szeptember 12. 09:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás