Biztonságos üzleti szolgáltatások bárhol, bármikor, bármely hálózaton

forrás Prim Online, 2007. június 3. 12:48

A Cisco bejelentette a világújdonságnak számító, Wi-Fi kapcsolódási ponti és telemetriás szolgáltatásokat integráló Cisco Location Solution megoldását, illetve a kiskereskedelmi üzletek informatikai környezetének megújítását támogató In-Store Mobility Solutions nevű megoldáscsomagját.

Cisco Wireless Location Solution

A Cisco Location Solution megoldás a Cisco Unified Wireless Network egységes vezeték nélküli hálózati szoftverből, integrált partneralkalmazásokból valamint aktív vagy passzív RFID-címkékből áll, és lehetővé teszi a vállalati környezetekben az eszközök mobilizálását.

Az új Cisco Location Solution megoldással a szervezetek nyomon követhetik értékes eszközeiket, és valós idejű információkat kaphatnak ezek állapotáról (például hőmérsékletükről, akkumulátoruk töltöttségéről, a környezet páratartalmáról). Ez a megoldás számos ágazatban felhasználható a működés felügyeletére és racionalizálására, a készletgazdálkodás javítására és az eszközveszteségek megelőzésére.
   
A Cisco Location Solution megoldása immár a kapcsolódási ponti (chokepoint) technológiát és a telemetriás funkciókat is hasznosítja. A kapcsolódási pontokat gyártó AeroScout és WhereNet cégekkel közös fejlesztések eredményeként a kapcsolódási pontok és a társított címkék tökéletesen együttműködnek a Cisco Unified Wireless Network hálózatban, javítva a mobileszközök helyének meghatározását, illetve mozgásuk és állapotuk követését. Az ügyfelek rendszerbe foglalhatnak olyan kapcsolódási pontokat, amelyekkel adott határok (pl. kapuk vagy ajtók) eszközforgalma figyelhető a vezeték nélküli hálózattal. Beállítható riasztás is arra az esetre, ha egy Wi-Fi címkés eszköz átlépi a kijelölt határvonalat – vagyis elhalad az oda telepített kapcsolódási pont mellett –, így a rendszer értesít arról, hogy egy eszköz új területre került, és rögzíti a vonatkozó adatokat.

Telemetriás funkciók

Az új verzióban az ügyfelek már új telemetriás funkciókat is igénybe vehetnek. A telemetriás rendszer állapotadatokat szolgáltat bármilyen címkével ellátott elemről, így a gyakori kommunikációt vagy felülvizsgálatot igénylő eszközök távolról, akár egyszerre nagy számban felügyelhetők. A Cisco Location Solution helymeghatározó megoldásával bármilyen címkézett eszköz, így orvosi műszer, munkaeszközkészlet, gyógyszer, vegyi anyag, vagy bármilyen más távoli eszköz vagy berendezés figyelemmel kísérhető. Biztosítható a felügyelet és az olyan változók figyelemmel kísérése, mint a hőmérséklet, nyomás, páratartalom, állapot, rendelkezésre állás, mennyiség, távolság vagy mozgás. Az állandó telemetriás megfigyelésnek és adatgyűjtésnek köszönhetően prediktív modellek fejleszthetők ki, amelyek a megfelelő vészhelyzeti forgatókönyvekkel együtt rendszerbe állíthatók.

Cisco egységes vezeték nélküli hálózat – Átfogó WLAN megoldások

A Cisco egységes vezeték nélküli hálózati szoftverének (Cisco Unified Wireless Network) új, 4.1-es verziója számos új funkcióval rendelkezik, amelyek a korábbiaknál jelentősen könnyebben felügyelhetők a WLAN-hálózatok. A Cisco vezeték nélküli vezérlőrendszere (Wireless Control System – WCS) immár egy WCS navigációs eszközt is tartalmaz, amely akár 20 különböző helyszínen lévő licenccel rendelkező WCS alkalmazás központi felügyeletét képes megvalósítani. Ez akár 20 ezer hozzáférési pont felügyeletét is jelentheti.

A Cisco megjelent a kliensoldali hibaelhárító és kimutatáskészítő eszközök együttesével is,  amelyekkel a hálózati rendszergazdák egy sor kliensoldali problémát diagnosztizálhatnak illetve oldhatnak meg.

Cisco Compatible Extensions Go Location

A Wi-Fi azonosító címkékhez készült Cisco Compatible Extensions (CCX) program révén biztosítható, hogy a Cisco Location Solutionnal együttműködő címkék széles körben rendelkezésre álljanak. Az ügyfelek mostantól igénybe vehetik a Cisco és technológiai partnerei által gyártott pontosabb, telemetriás adatokat és hálózati felügyeletet biztosító innovatív megoldásokat. A Cisco jelenleg olyan vezető szállítók előtt nyitja meg a Wi-Fi címkékhez készült CCX programját, mint az AeroScout, a G2 Microsystems, a PanGo és a WhereNet.

Mobilmegoldások kiskereskedőknek


A Cisco In-Store Mobility Solutions megoldáscsomag biztonságos, könnyen felügyelhető és bővíthető mobilmegoldásokat tartalmaz, amelyekkel a cégek nemcsak üzleti működésüket tehetik hatékonyabbá, hanem növelhetik az ügyfél-elégedettséget is.

A Cisco mobilmegoldásai számtalan vonzó előnyt kínálnak a kiskereskedők számára. Az egyik legfontosabb, hogy az adatok könnyű elérhetőségének és az önkiszolgáló lehetőségeknek köszönhetően nő a vevőelégedettség. Emellett az alkalmazottak gyorsabb reagálókészségével, a leltárhiány visszaszorításával, a költségek csökkentésével hatékonyabb üzletmenet alakítható ki.

A Cisco In-Store Mobility megoldásai a Cisco egységes kommunikációs és vezeték nélküli megoldásait integrálják. E megoldások alapját a Cisco egységes vezeték nélküli hálózata szolgáltatja, amely kellő védelmet biztosít a kiskereskedelmi környezet számára a vezeték nélküli hálózat ellen irányuló fenyegetésekkel szemben, szavatolja a vásárlók pénzügyi adatainak biztonságát, és az alkalmazottaknak, szállítóknak és vásárlóknak egységes platformul szolgál.

Kulcsszavak: hálózat Cisco

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

2023. március 21. 15:40

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Bemutatkozott a Microsoft 365 Copilot

A Microsoft a mesterséges intelligencia felhasználását új szintre emelte azzal, hogy március 16-án bejelentette a Microsoft 365 Copilotot, ami az Office-alkalmazásokba építve töredékére csökkenti le a napi, klasszikus értelemben vett irodai munkát. 

2023. március 19. 13:54

Ki nyeri meg a Google és Microsoft párviadalát?

Az elmúlt hónapokban a világ két legnagyobb technológiai vállalata közötti kiélezett versenytől hangos a világsajtó. A legtöbb elemzés arról számol be, hogy a Microsoft a ChatGPT (OpenAI) fejlesztésével és piaci bevezetésével jelentősen elhúzhat a Google előtt, eldöntve ezzel a már több évtizede tartó „állóháborút”. 

2023. március 17. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48