Biztonságos üzleti szolgáltatások bárhol, bármikor, bármely hálózaton

forrás Prim Online, 2007. június 3. 12:48

A Cisco bejelentette a világújdonságnak számító, Wi-Fi kapcsolódási ponti és telemetriás szolgáltatásokat integráló Cisco Location Solution megoldását, illetve a kiskereskedelmi üzletek informatikai környezetének megújítását támogató In-Store Mobility Solutions nevű megoldáscsomagját.

Cisco Wireless Location Solution

A Cisco Location Solution megoldás a Cisco Unified Wireless Network egységes vezeték nélküli hálózati szoftverből, integrált partneralkalmazásokból valamint aktív vagy passzív RFID-címkékből áll, és lehetővé teszi a vállalati környezetekben az eszközök mobilizálását.

Az új Cisco Location Solution megoldással a szervezetek nyomon követhetik értékes eszközeiket, és valós idejű információkat kaphatnak ezek állapotáról (például hőmérsékletükről, akkumulátoruk töltöttségéről, a környezet páratartalmáról). Ez a megoldás számos ágazatban felhasználható a működés felügyeletére és racionalizálására, a készletgazdálkodás javítására és az eszközveszteségek megelőzésére.
   
A Cisco Location Solution megoldása immár a kapcsolódási ponti (chokepoint) technológiát és a telemetriás funkciókat is hasznosítja. A kapcsolódási pontokat gyártó AeroScout és WhereNet cégekkel közös fejlesztések eredményeként a kapcsolódási pontok és a társított címkék tökéletesen együttműködnek a Cisco Unified Wireless Network hálózatban, javítva a mobileszközök helyének meghatározását, illetve mozgásuk és állapotuk követését. Az ügyfelek rendszerbe foglalhatnak olyan kapcsolódási pontokat, amelyekkel adott határok (pl. kapuk vagy ajtók) eszközforgalma figyelhető a vezeték nélküli hálózattal. Beállítható riasztás is arra az esetre, ha egy Wi-Fi címkés eszköz átlépi a kijelölt határvonalat – vagyis elhalad az oda telepített kapcsolódási pont mellett –, így a rendszer értesít arról, hogy egy eszköz új területre került, és rögzíti a vonatkozó adatokat.

Telemetriás funkciók

Az új verzióban az ügyfelek már új telemetriás funkciókat is igénybe vehetnek. A telemetriás rendszer állapotadatokat szolgáltat bármilyen címkével ellátott elemről, így a gyakori kommunikációt vagy felülvizsgálatot igénylő eszközök távolról, akár egyszerre nagy számban felügyelhetők. A Cisco Location Solution helymeghatározó megoldásával bármilyen címkézett eszköz, így orvosi műszer, munkaeszközkészlet, gyógyszer, vegyi anyag, vagy bármilyen más távoli eszköz vagy berendezés figyelemmel kísérhető. Biztosítható a felügyelet és az olyan változók figyelemmel kísérése, mint a hőmérséklet, nyomás, páratartalom, állapot, rendelkezésre állás, mennyiség, távolság vagy mozgás. Az állandó telemetriás megfigyelésnek és adatgyűjtésnek köszönhetően prediktív modellek fejleszthetők ki, amelyek a megfelelő vészhelyzeti forgatókönyvekkel együtt rendszerbe állíthatók.

Cisco egységes vezeték nélküli hálózat – Átfogó WLAN megoldások

A Cisco egységes vezeték nélküli hálózati szoftverének (Cisco Unified Wireless Network) új, 4.1-es verziója számos új funkcióval rendelkezik, amelyek a korábbiaknál jelentősen könnyebben felügyelhetők a WLAN-hálózatok. A Cisco vezeték nélküli vezérlőrendszere (Wireless Control System – WCS) immár egy WCS navigációs eszközt is tartalmaz, amely akár 20 különböző helyszínen lévő licenccel rendelkező WCS alkalmazás központi felügyeletét képes megvalósítani. Ez akár 20 ezer hozzáférési pont felügyeletét is jelentheti.

A Cisco megjelent a kliensoldali hibaelhárító és kimutatáskészítő eszközök együttesével is,  amelyekkel a hálózati rendszergazdák egy sor kliensoldali problémát diagnosztizálhatnak illetve oldhatnak meg.

Cisco Compatible Extensions Go Location

A Wi-Fi azonosító címkékhez készült Cisco Compatible Extensions (CCX) program révén biztosítható, hogy a Cisco Location Solutionnal együttműködő címkék széles körben rendelkezésre álljanak. Az ügyfelek mostantól igénybe vehetik a Cisco és technológiai partnerei által gyártott pontosabb, telemetriás adatokat és hálózati felügyeletet biztosító innovatív megoldásokat. A Cisco jelenleg olyan vezető szállítók előtt nyitja meg a Wi-Fi címkékhez készült CCX programját, mint az AeroScout, a G2 Microsystems, a PanGo és a WhereNet.

Mobilmegoldások kiskereskedőknek


A Cisco In-Store Mobility Solutions megoldáscsomag biztonságos, könnyen felügyelhető és bővíthető mobilmegoldásokat tartalmaz, amelyekkel a cégek nemcsak üzleti működésüket tehetik hatékonyabbá, hanem növelhetik az ügyfél-elégedettséget is.

A Cisco mobilmegoldásai számtalan vonzó előnyt kínálnak a kiskereskedők számára. Az egyik legfontosabb, hogy az adatok könnyű elérhetőségének és az önkiszolgáló lehetőségeknek köszönhetően nő a vevőelégedettség. Emellett az alkalmazottak gyorsabb reagálókészségével, a leltárhiány visszaszorításával, a költségek csökkentésével hatékonyabb üzletmenet alakítható ki.

A Cisco In-Store Mobility megoldásai a Cisco egységes kommunikációs és vezeték nélküli megoldásait integrálják. E megoldások alapját a Cisco egységes vezeték nélküli hálózata szolgáltatja, amely kellő védelmet biztosít a kiskereskedelmi környezet számára a vezeték nélküli hálózat ellen irányuló fenyegetésekkel szemben, szavatolja a vásárlók pénzügyi adatainak biztonságát, és az alkalmazottaknak, szállítóknak és vásárlóknak egységes platformul szolgál.

Kulcsszavak: hálózat Cisco

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50