Új ultrahordozható notebookok a Lenovo-tól

forrás Prim Online, 2007. június 4. 12:32

A Lenovo bemutatta új, csúcsteljesítményű, ultrahordozható laptopjait, a ThinkPad X61-et, X61s-t és az X61 Tablet PC-t. Az új notebookok több, mint 30%-kal jobb vezetéknélküli teljesítményt, utazáshoz ideális hosszú akkumulátoros üzemidőt és a kikapcsolható I/O portnak köszönhetően kiemelkedő biztonságot nyújtanak a legújabb mobilprocesszor-teljesítménnyel kiegészítve.

A Lenovo a fenti modellek mellett bemutatta a Lenovo 3000 V200 notebookot, amely beépített optikai meghajtóval, Vibrant View csillogó képernyővel és hatalmas multimédiás eszköztárral rendelkezik. További szélesképernyős újdonságokkal találkozhatunk mind a Lenovo 3000-es mind a Lenovo ThinkPad termékcsaládon belül:  a 15,4 hüvelykes ThinkPad T61-el és  R61-el, valamint a 14 hüvelykes 3000 N200-al.

Ultrahordozható ThinkPad-ek


Nem csak könnyűek és vékonyak, hanem a Lenovo új ultrahordozható gépei a mozgékony felhasználók érdekeit nézve a vezetékeket és csatlakozókat is szükségtelenné teszik. A Lenovo fejlesztése, az Ultra Connect II technológia, valamint a beépített antenna révén a ThinkPad X61 és X61s szélessávú vezetéknélküli áteresztőképessége több, mint 30%-kal nagyobb, mint a korábbi Lenovo ThinkPad gépeké. A sokoldalú vezetéknélküli kapcsolat érdekében a Lenovo olyan lehetőségeket is kínál, mint a WWAN, a 802.11n technológiájú WLAN, a gigabites Ethernet, a Bluetooth vagy a modem – az egyes modellektől függően.

Még hosszabb üzemidő


A Lenovo az eddigi leghosszabb akku-üzemidőt kínálja. A ThinkPad X61s több, mint 12 órán keresztül működtethető nyolccellás akkumulátorával és az opcionális kiegészítő akkuval, míg a ThinkPad X61 és az X61 TabletPC 11, illetve 10 órán át működőképes. Azonban a Lenovo új, BatteryStretch funkciójával a felhasználó akár 15 százalékkal meghosszabbíthatja az akkumulátor üzemidejét, ha a gép egyes funkcióit átmenetileg kikapcsolja a Power Manager ThinkVantage szoftver segítségével. Ezek a laptopok az Intel Centrino Pro mobil technológiája révén csúcsteljesítményt kínálnak a felhasználóknak.

Sziklaszilárd biztonság

Az új ThinkPad X-széria tagjai a piac legbiztonságosabb gépei, olyan alkalmazásokkal, mint a Client Security Solution, egy egyedülálló  hardveres-szoftveres megoldás a jelszavak és titkosító kulcsok, továbbá az opcionális ujjlenyomat-olvasó kezelésére.

A Lenovo gépeit 32 bites jelszóval bíró merevlemez és az opcionálisan kikapcsolható I/O portok védik. Az új jelszavas védelem az integrált ujjlenyomat-olvasóval kombinálva a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy hosszú és összetett jelszavakat alkalmazzanak adataik védelmére anélkül, hogy meg kelljen jegyezniük vagy nyilvános helyen kelljen begépelniük ezeket. Az I/O port kikapcsolás segítségével bármelyik használaton kívüli portot inaktiválhatják a CD/DVD meghajtótól az USB-n át a firewire-ig, így az információk a gépből nem juthatnak ki, az arra illetéktelenek pedig a jelszavas védelem miatt nem juthatnak be. Napjaink üzleti világának kulcskérdése, az információ biztonsága terén igen jelentősek ezek a felhasználói irányítást lehetővé tevő fejlesztések.

A TabletPC új stílusa

A ThinkPad X61 TabletPC új színt hoz a számítógépezésbe azáltal, hogy a papírról és a tollról való áttérést egyedien intuitív és felhasználóbarát módon valósítja meg. A SuperView technológia révén az SXGA+ felbontású monitor kevésbé tükröződik, mint más hasonló panelek, így még közvetlen napfényben is kiválóan olvasható. Emellett megóvja a kijelzőt a karcolásoktól, kiemelkedően időtállóvá teszi a készüléket különleges körülmények között is. Ráadásul a Microsoft Windows Vista operációs rendszerrel rendelkező felhasználók megtaníthatják a gépet, hogy felismerje kézírásukat, valamint  egyszerű tollvonásokkal navigálhatnak, sőt ujjukat akár kurzorként is használhatják.

Az Intel Core 2 Duo alacsonyfeszültségű processzor-technológiájával és a Lenovo legújabb fejlesztéseivel, mint az Active Rotate dinamikus képernyőforgatás, vagy a MultiView és MultiTouch kijelző bizonyos modelleknél, az X61-es a Lenovo eddigi legjobb teljesítményű TabletPC-je lett.

Árak és elérhetőség


Az új ThinkPad X61, X61s, X61 TabletPC és 3000 N200 és V200 modellek a Lenovo viszonteladóinál lesznek kaphatóak.

Kulcsszavak: Tablet PC notebook Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05