SharePoint portál az ELTE-n

forrás Prim Online, 2007. június 5. 12:07

Az ATIGRIS Zrt. májusban referenciaértékű projektet zárt az ELTE Programnyelvek és Fordítóprogram Tanszékén. A projekt keretei közt az ATIGRIS szakemberei implementálták a Microsoft legújabb portál technológiára épülő SPS 2007-es termékét a Tanszék igényei szerint.

A Microsoft legújabb termékét jelenleg az ELTE Programnyelvek és Fordítóprogram Tanszékén a külső felhasználókkal és érdeklődőkkel való kapcsolattartásra, illetve a belső, de publikus információknak a weben való közzétételére használják. Következő lépésként a portál integrálható az ELTE Intézményi Portáljába, illetve a Tanszék belső folyamatainak támogatása is a beépített Workflow lehetőségek kihasználásával könnyen lehetségessé válik.

A tanszéki folyamatok támogatását nagymértékben segíti elő az Office SharePoint Server 2007 és Microsoft Office Forms Server 2007 programokban elérhető Microsoft Office InfoPath Forms Services szolgáltatás, amely lehetővé teszi webes űrlapok tervezését az Microsoft Office InfoPath 2007 programban, majd ezek terjesztését az intraneten, extraneteken vagy akár az interneten. A szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználók böngészőben vagy HTML-t támogató mobileszközön is kitölthessék az űrlapokat anélkül, hogy letöltésre vagy ügyfélprogramra lenne szükségük.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás