8,2 milliárd dollárért kelt el az Avaya

Milkovits Gábor, 2007. június 5. 20:34

A TPG Capital és a Silver Lake Partners befektető cégek 8,2 milliárd dollárért megvásárolják az Avaya távközlési infrastruktúra-eszközöket gyártó vállalatot.

Az Avaya igazgatótanácsa elfogadta a részvényenkénti 1,75 dolláros, a május végi tőzsdei árfolyamnál 28 százalékkal kedvezőbb vételi ajánlatot, igaz, hogy ezt még a cég részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk. Az Avaya papírjai a felvásárlás hírére, még a hivatalos bejelentés előtt mintegy 4 százalékpontot drágultak.  Az Avaya az utóbbi években nagyjából évi 5 milliárd dolláros bevételt termelt, ugyanakkor a cég viszonylag kis mérete ellenére piacvezető az irodai internet-telefonos infrastruktúrák terén, ami a magas relatív készpénzforgalom (cash-flow) és az alacsony adósságok mellett különösen vonzóvá tette a befektetők számára.

Az utóbbi időben gőzerővel zajlik a távközlési infrastruktúra-szektor konszolidációja, elég ha az Alcatel-Lucent egyesülést, illetve a nemrég létrejött Nokia-Siemens vegyes vállalatot említjük. Az Avaya részvényesei, illetve a piaci szabályozó testületek várhatóan ősszel döntenek, így a felvásárlás is akkor zárulhat majd le. A feltételek szerint az Avaya-nak mostantól számítva még 50 nap áll rendelkezésére arra, hogy más cégektől fogadjon el ajánlatokat.

Kulcsszavak: +céginfo Avaya

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

A HMD Global egy Nokia 3310 tortával ünnepli 5. születésnapját

Különleges tortával ünnepli 5. születésnapját a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. Az ikonikus Nokia 3310 ezúttal tűzpiros színben és ehető formában került az asztalra, ami valljuk be, ritkán történik meg egy készülékkel.

2021. december 1. 20:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59