8,2 milliárd dollárért kelt el az Avaya

Milkovits Gábor, 2007. június 5. 20:34

A TPG Capital és a Silver Lake Partners befektető cégek 8,2 milliárd dollárért megvásárolják az Avaya távközlési infrastruktúra-eszközöket gyártó vállalatot.

Az Avaya igazgatótanácsa elfogadta a részvényenkénti 1,75 dolláros, a május végi tőzsdei árfolyamnál 28 százalékkal kedvezőbb vételi ajánlatot, igaz, hogy ezt még a cég részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk. Az Avaya papírjai a felvásárlás hírére, még a hivatalos bejelentés előtt mintegy 4 százalékpontot drágultak.  Az Avaya az utóbbi években nagyjából évi 5 milliárd dolláros bevételt termelt, ugyanakkor a cég viszonylag kis mérete ellenére piacvezető az irodai internet-telefonos infrastruktúrák terén, ami a magas relatív készpénzforgalom (cash-flow) és az alacsony adósságok mellett különösen vonzóvá tette a befektetők számára.

Az utóbbi időben gőzerővel zajlik a távközlési infrastruktúra-szektor konszolidációja, elég ha az Alcatel-Lucent egyesülést, illetve a nemrég létrejött Nokia-Siemens vegyes vállalatot említjük. Az Avaya részvényesei, illetve a piaci szabályozó testületek várhatóan ősszel döntenek, így a felvásárlás is akkor zárulhat majd le. A feltételek szerint az Avaya-nak mostantól számítva még 50 nap áll rendelkezésére arra, hogy más cégektől fogadjon el ajánlatokat.

Kulcsszavak: +céginfo Avaya

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felsővezetői bejelentés a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom Igazgatósága a 2020. december 1-i ülésén Rékasi Tibor vezérigazgatói szerződésének meghosszabbításáról döntött. Rékasi Tibort 2018 júliusában nevezték ki 3 évre a Magyar Telekom vezérigazgatójának, és a mostani döntéssel szerződése jóval a lejárta előtt, további 3 évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra kerül.

2020. december 1. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás