Pendrive microSD-ből: Egyszerű másolás mobilról PC-re

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 6. 07:23

Gyakran okoz problémát, hogyan másoljunk mobilról számítógépre. Soha nincs kéznél az adapter, nem találjuk a kártyaolvasót, megvan a kártyaolvasó, de nincs kéznél a kábel, ha pedig minden kéznél van, akkora pakkot kell hurcolni, hogy nagyobb, mint a maga a telefon.

Az USB microSD Reader-t éppen az ilyen helyzetek megoldására fejlesztette ki a Kingston, az eszközt 1, vagy 2GB-os microSD memóriakártyával szállítják. Jelentősen leegyszerűsíti a dolgot, hogy elég kiszedni a telefonból a memóriakártyát, behelyezni az apró, zsebben is könnyen hordható olvasóba, USB-re csatlakoztatni és máris mehet a másolás. Annak sem kell kétségbeesnie, akinek van már memóriakártyája, hiszen ezzel a csomaggal egy cserélhető memóriás pen-drive-hoz juthat versenyképes áron. Az ember körül előbb utóbb alaposan elszabadulnak különböző szabványú kártyák, érdemes lehet ezzel a praktikus aprósággal egyszerűsíteni, hiszen memóriakártya olvasó elég kevés gépben van, USB port szinte mindegyikben. Az USB microSD Reader + microSD kártya bármilyen operációs rendszerrel működik, melyben van USB támogatás. Windows Vista alatt a ReadyBoost szolgáltatás nem működik. A kártyaolvasóra 2 év garanciát vállal a Kingston, magára a memóriakártyára természetesen élettartam garancia jár.

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05