Informatikai összefogás Észak-Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 6. 08:45

Informatikai klasztert alapított kedden a Miskolci Egyetem és több térségi informatikai cég. A klaszter célja, hogy elősegítse az Észak-magyarországi régió három megyéje - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád – informatikai iparának fejlődését - mondta keddi sajtótájékoztatóján Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora.

A klaszter alapító oklevelének aláírói olyan környezetet szeretnének teremteni a régióban, amely alkalmas arra, hogy - egyebek mellett - a kutatás-fejlesztést koordinálja, növelje a térség verseny- és tőkevonzó képességét, a foglalkoztatottságot. Patkó Gyula szerint az észak-magyarországi informatikai klaszter létrehozása példaértékű az egész ország számára.

A tervezett projektek egy olyan "organikus fejlődést indítanak be, amely a többi gazdasági ágazat fejlődését is maga után vonhatja, így a térség hosszú távon is vonzóvá válhat a befektetők számára - mondta.

A klaszter (cluster) definíció szerint olyan horizontálisan, vagy vertikálisan kapcsolódó cégek integrációja, amelyek a kapcsolódó társadalmi intézményekkel együtt ugyanabban az ágazatban dolgoznak, regionálisan közel állnak egymáshoz, összeköti őket az innováció, a közösen racionalizált tevékenység.

Kulcsszavak: trend IT

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20