Hitelközvetítő céget alapított a portfolio.hu

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 6. 10:13

A pénzügyi közvetítő cégeknek, tanácsadóknak egyre nagyobb szerepük van a pénzügyi termékek értékesítésében, a piaci becslések alapján Nagy-Britanniában a pénzpiaci konstrukciók 65-80 százalékát, Magyarországon 25-50 százalékát adják el az ügyfeleknek a pénzügyi közvetítő vállalkozások - mondta Pálinszki Iván, a Portfolio Money Zrt. vezérigazgatója kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A portfolio.hu és a hozzá tartozó vállalkozáscsoport épp ebből a meggondolásból alapított önálló hitel-, biztosítás-, és befektetésközvetítő céget a közelmúltban, 30 millió forintos alaptőkével. A Portfolio Money Zrt. közvetlen tulajdonosa a NET Média Zrt.

A vezérigazgató elmondta: Magyarországon az utóbbi években töretlen az érdeklődés a jelzáloghitelek iránt, az elmúlt években éves szinten mintegy 1.100 milliárd forint új szabad felhasználású, illetve lakáscélú jelzálog hitelt vettek fel az ügyfelek.

Hasonlóan kimagaslóan népszerűek a pénzpiaci termékek közül a befektetéshez kapcsolódó (unit-linked) biztosítások, illetve befektetési termékek. Az előzetes becslések szerint a unit-linked piac tavaly 60 százalékkal bővült, s ezekből a termékekből mintegy 230 milliárd forint díjbevételt realizáltak a biztosítók 2006-ban.

A Portfolio Money független pénzügyi tanácsadóként kíván tevékenykedni a magyar piacon, partnerei között eddig 8 hitelintézet és pénzügyi vállalkozás, illetve 11 biztosító társaság szerepel. A Portfolio Money "díjazását" a bankok, biztosítók állják, ezért a társaság az ügyfeleinek ingyenesen kínálja a pénzügyi tanácsadást, ügyintézést, az ügyfeleknek csak a hitel-,vagy biztosítási szerződés aláírására kell bemenni az adott pénzintézethez.

Az új vállalkozás alapvetően az internetes értékesítésre helyezi a hangsúlyt, de emellett országos ügynöki hálózat kiépítését is tervezik, és már az első évben milliárdos nagyságú forgalmat akarnak elérni.

Kulcsszavak: +céginfo Portfolio.hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08