Hitelközvetítő céget alapított a portfolio.hu

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 6. 10:13

A pénzügyi közvetítő cégeknek, tanácsadóknak egyre nagyobb szerepük van a pénzügyi termékek értékesítésében, a piaci becslések alapján Nagy-Britanniában a pénzpiaci konstrukciók 65-80 százalékát, Magyarországon 25-50 százalékát adják el az ügyfeleknek a pénzügyi közvetítő vállalkozások - mondta Pálinszki Iván, a Portfolio Money Zrt. vezérigazgatója kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A portfolio.hu és a hozzá tartozó vállalkozáscsoport épp ebből a meggondolásból alapított önálló hitel-, biztosítás-, és befektetésközvetítő céget a közelmúltban, 30 millió forintos alaptőkével. A Portfolio Money Zrt. közvetlen tulajdonosa a NET Média Zrt.

A vezérigazgató elmondta: Magyarországon az utóbbi években töretlen az érdeklődés a jelzáloghitelek iránt, az elmúlt években éves szinten mintegy 1.100 milliárd forint új szabad felhasználású, illetve lakáscélú jelzálog hitelt vettek fel az ügyfelek.

Hasonlóan kimagaslóan népszerűek a pénzpiaci termékek közül a befektetéshez kapcsolódó (unit-linked) biztosítások, illetve befektetési termékek. Az előzetes becslések szerint a unit-linked piac tavaly 60 százalékkal bővült, s ezekből a termékekből mintegy 230 milliárd forint díjbevételt realizáltak a biztosítók 2006-ban.

A Portfolio Money független pénzügyi tanácsadóként kíván tevékenykedni a magyar piacon, partnerei között eddig 8 hitelintézet és pénzügyi vállalkozás, illetve 11 biztosító társaság szerepel. A Portfolio Money "díjazását" a bankok, biztosítók állják, ezért a társaság az ügyfeleinek ingyenesen kínálja a pénzügyi tanácsadást, ügyintézést, az ügyfeleknek csak a hitel-,vagy biztosítási szerződés aláírására kell bemenni az adott pénzintézethez.

Az új vállalkozás alapvetően az internetes értékesítésre helyezi a hangsúlyt, de emellett országos ügynöki hálózat kiépítését is tervezik, és már az első évben milliárdos nagyságú forgalmat akarnak elérni.

Kulcsszavak: +céginfo Portfolio.hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jelentős napenergia céggel bővült a Bravogroup portfóliója

Magyarország egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoportja lezárta azt a portfólióbővítési tranzakciót, amelynek keretében 50%-os tulajdonrészt vásárolt a miskolci székhelyű PV Napenergia Kft.-ben. A cég jelentős szereplő a lakossági-, vállalati-, valamint a naperőmű piacon, továbbá az AEG szolártermékek hivatalos magyarországi forgalmazója. 

2020. december 4. 17:59

Diákok digitális oktatását segíti a Sberbank

Pedagógusoknak és rászoruló gyermekeknek biztosít digitális eszközöket a Magyar Bankszövetség által létrehozott JÓTETT Bank – Digitális Gyorsítósáv program, amelyhez a Sberbank Magyarország Zrt. is csatlakozott.

2020. december 4. 16:50

Debrecenben nyílik az első vidéki Xiaomi Mi Store

Tovább terjeszkedik a Xiaomi Magyarországon: első ízben lesz hivatalos márkaképviselete Budapesten kívül, Debrecenben. A december 5-én megnyíló üzlet lesz a harmadik Mi Store az országban, ahol közvetlenül a gyártótól és gyártói garanciával lehet majd Xiaomi termékeket vásárolni. 

2020. december 4. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás