Hitelközvetítő céget alapított a portfolio.hu

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 6. 10:13

A pénzügyi közvetítő cégeknek, tanácsadóknak egyre nagyobb szerepük van a pénzügyi termékek értékesítésében, a piaci becslések alapján Nagy-Britanniában a pénzpiaci konstrukciók 65-80 százalékát, Magyarországon 25-50 százalékát adják el az ügyfeleknek a pénzügyi közvetítő vállalkozások - mondta Pálinszki Iván, a Portfolio Money Zrt. vezérigazgatója kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A portfolio.hu és a hozzá tartozó vállalkozáscsoport épp ebből a meggondolásból alapított önálló hitel-, biztosítás-, és befektetésközvetítő céget a közelmúltban, 30 millió forintos alaptőkével. A Portfolio Money Zrt. közvetlen tulajdonosa a NET Média Zrt.

A vezérigazgató elmondta: Magyarországon az utóbbi években töretlen az érdeklődés a jelzáloghitelek iránt, az elmúlt években éves szinten mintegy 1.100 milliárd forint új szabad felhasználású, illetve lakáscélú jelzálog hitelt vettek fel az ügyfelek.

Hasonlóan kimagaslóan népszerűek a pénzpiaci termékek közül a befektetéshez kapcsolódó (unit-linked) biztosítások, illetve befektetési termékek. Az előzetes becslések szerint a unit-linked piac tavaly 60 százalékkal bővült, s ezekből a termékekből mintegy 230 milliárd forint díjbevételt realizáltak a biztosítók 2006-ban.

A Portfolio Money független pénzügyi tanácsadóként kíván tevékenykedni a magyar piacon, partnerei között eddig 8 hitelintézet és pénzügyi vállalkozás, illetve 11 biztosító társaság szerepel. A Portfolio Money "díjazását" a bankok, biztosítók állják, ezért a társaság az ügyfeleinek ingyenesen kínálja a pénzügyi tanácsadást, ügyintézést, az ügyfeleknek csak a hitel-,vagy biztosítási szerződés aláírására kell bemenni az adott pénzintézethez.

Az új vállalkozás alapvetően az internetes értékesítésre helyezi a hangsúlyt, de emellett országos ügynöki hálózat kiépítését is tervezik, és már az első évben milliárdos nagyságú forgalmat akarnak elérni.

Kulcsszavak: +céginfo Portfolio.hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

A HMD Global egy Nokia 3310 tortával ünnepli 5. születésnapját

Különleges tortával ünnepli 5. születésnapját a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. Az ikonikus Nokia 3310 ezúttal tűzpiros színben és ehető formában került az asztalra, ami valljuk be, ritkán történik meg egy készülékkel.

2021. december 1. 20:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59