Hardverfejlesztésbe kezdett a DivX

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 7. 10:18

Meglepő hír, hogy egy eddig kizárólag a szoftverek piacáról ismert gyártó hardver előállítására adta a fejét, de jobban belegondolva logikusnak tűnik a lépés.

A médiaszoftvereiről híres DivX egy „szupertitkos” egységet adott át szűk körű tesztelőinek, szigorúan a lelkükre kötve minden információ visszatartását. Annyi azonban mégis kiszivárgott, hogy hardverről van szó, a cég egy chipet fejleszt. A célterület nyilván a PC-televízió-PC üzletág lehet, ahol a DivX-nek leginkább keresnivalója van. A legfrissebb hírek alátámasztják a chipfejlesztési terveket, ugyanis az USA-ban meglehetősen lecsökkent a DivX használata, és a médiaeszközök gyártói sem tartják már olyan fontosnak a kompatibilitást. A vállalat egy hardveres DivX megoldással azonban könnyen visszaszerezheti piaci helyét. Amennyiben a vetélytársakkal szemben nem a jogdíjak beszedésén fáradozik, hanem egy olcsó néhány dolláros chipet kínál beépítésre, akkor szoftvertermékei könnyen teret nyerhetnek. A chip további előnye, hogy mivel hardveres gyorsítás és kódoló, dekódoló, nem von el erőforrásokat a központi egységtől, sőt tehermentesíti azt. A fejlesztés titkos mivolta miatt nem tudni, mikor és milyen formában jelenik meg az újdonság, illetve milyen eszközök alaplapjaira építik be először.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy szünetmentes sikertörténet

Hogyan biztosítsuk a folyamatos áramellátást igénylő elektronikus eszközeink biztonságát? Erre a kardinális kérdésre már több mint fél évszázada létezik válasz: a szünetmentes tápegységek a kezdeti modellek óta számottevő fejlődésen mentek keresztül, napjainkban pedig már az energiaellátás szempontjából is meghatározó szerepelt töltenek be. A UPS-technológia evolúcióját az Eaton szakértői foglalták össze.

2022. augusztus 18. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40