Új Linksys hálózati termékek kisvállalkozásoknak

forrás Prim Online, 2007. június 8. 07:38

A Cisco divíziójaként működő Linksys a Connected Office termékválasztékába tartozó számos olyan terméket jelentett be, amelyeket kifejezetten a kisvállalkozások számára tervezett és fejlesztett ki. Ezek közt megtalálhatók többek között a könnyen kezelhető Smart Switch intelligens kapcsolók, továbbá a Linksys One környezetben működő eszközök automatikus felismerését és konfigurálását végző vezetékes, illetve beépített access pointtal rendelkező routerek és a Linksys One szoftver új, R2.0 kiadása.

Gigabit Smart Switch intelligens kapcsolók

Az egyszerűen használható webes felület révén a legkisebb vállalkozás is önállóan képes kezelni és konfigurálni hálózatát anélkül, hogy külön informatikai munkatársat kellene alkalmazniuk. A Linksys Business sorozat Gigabit Smart Switch intelligens kapcsolóival a minimális műszaki előképzettséggel rendelkező munkatársak is elvégezhetik a hálózati forgalom felügyeletét. Emellett a kapcsolók számos új szolgáltatással rendelkeznek:

ˇ    IP multikaszt támogatás (IGMP – Internet Group Management Protocol)
ˇ    Elárasztásvédelem (Storm Control)
ˇ    Forgalomtükrözés egy portra (many-to-one port mirroring)
ˇ    Összetett forgalmi statisztikák átlátható kezelőfelületen
ˇ    Lehetőség redundáns tápegység csatlakozására

Linksys One Szolgáltatói Routerek (SVR200) és (SVR3500)

A Linksys One Szolgáltatói Routerek adják a menedzselt szolgáltatásként igénybe vehető Linksys One kommunikációs rendszer alapját. A szolgáltatói routerek támogatják az Internetre csatlakozást DSL-en, kábelen és T1/E1-en keresztül egyaránt. Beépített szolgáltatásaik között megtalálható az SPI tűzfal, SIP proxy, csomagpriorizáció (QoS), VLAN, SIP ALG és IEEE POE. A szolgáltatói routerek elvégzik a Linksys One eszközök automatikus feltérképezését és konfigurálását a LAN hálózatban, emellett lehetővé teszik a konfigurációmentes bővítést is az egyéb Linksys One együttműködésre felkészített kapcsolókkal, hálózati tároló rendszerekkel és alkalmazásszerverekkel, valamint együttműködnek a meglévő hagyományos Ethernet eszközökkel is.

A Linksys One Wireless G (vezeték nélküli) szolgáltatói router (SVR200) a rugalmas alkalmazás érdekében beépített ADSL2/2+ és 10/100 Ethernet WAN opciókkal is rendelkezik. Az SVR200 biztosítja a hálózati infrastruktúrát távmunkások, otthoni irodák vagy kisebb távoli helyszínek részére, mivel együttesen tartalmazza a 802.11g hozzáférési pontot, a beépített szélessávú hozzáférési interfészeket, Etherneten keresztül történő tápellátást és egy SPI tűzfalat hardveresen gyorsított VPN-szolgáltatásokkal.

A Linksys One szolgáltatói router (SVR3500) két T1/E1 porttal, és olyan beépített 24 portos PoE kapcsolóval rendelkezik, szoftverében pedig integrálja az adatbiztonságot, a megbízhatóságot és a szolgáltatási minőséget az üzleti minőségű Linksys One kommunikációs szolgáltatások támogatása érdekében.

A Linksys One együttműködésre felkészített termékek

A „Linksys One Ready” (Linksys One együttműködésre felkészített) termékek a kategóriájukban legjobb olyan hálózatos termékek, amelyek képesek önálló hálózatos környezetben való üzemre. Ugyanakkor e termékek alkalmazhatóak valamely Linksys One megoldásban is – amennyiben az adminisztrátor a Linksys One alkalmazása mellett dönt. Egyes Linksys Business sorozatú termékek – többek közt a kapcsolók és a hálózathoz csatlakozó tárolási megoldások – „Linksys One Ready” megjelölést kaptak. Ez azt jelenti, hogy az adott termék a Linksys által kifejlesztett olyan szoftvert tartalmaz, amely lehetővé teszi az önálló eszköz automatikus felismerését, azonosítását és a Linksys One környezetbe történő integrálását.

Linksys One szoftver R2.0 kiadása

Az új szoftverváltozat (R2.0) továbbfejlesztett adat- és hangátviteli szolgáltatásokat nyújt: max. 100 felhasználót támogató alközponti szolgáltatás, több (max. 5) helyszínes hang- és adatátviteli és távmunkás szolgáltatások, egyhívószámos elérés, eszközmobilitás (azaz a hívásokat oda-vissza kapcsolja az eszközmobilitás érdekében). Az új szoftver lehetőséget ad a helyszíni eszközök automatizált konfigurálására is. Az R2.0 verzió több mint 35 további jellemzővel és szolgáltatással gazdagodott, amelyek megtalálhatók a Linksys webhelyén, a www.linksys.com illetve a www.linksysone.com címen.

sajtóközlemény

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05