Részletek az új Sony PSP-ről

Milkovits Gábor, 2007. június 9. 08:50

A sajtóban márciusban jelentek meg először hírek arról, hogy a Sony hamarosan megújítja hordozható PlayStation Portable játékgépét, most pedig néhány részlet is napvilágot látott az átszabott  készülékről.

A Kotaku értesülése szerint az egyik legfontosabb változás az, hogy az új PSP a mostaninál jóval élesebb képet adó LED kijelzőt kap, ami egyúttal hozzájárul ahhoz is, hogy a játékgép a jelenleginél mintegy négyszer tovább bírja majd akkujának egy feltöltésével. Újdonság még a 8 GB belső flashmemória, illetve az újratervezett D-Pad és kezelőgombok, amelyek kezelhetőbbek lesznek és jobban is emlékeztetnek majd a PlayStation konzoloknál megszokottakra. A Sony gyorsít az UMD meghajtó beolvasási sebességén, és fontolgatja a beépített kamera ötletét is, habár ez utóbbi a várható megtérülés függvénye. A Kotaku hírforrása szerint az érintőképernyőre várnunk kell majd a PSP utódjáig, vagyis a következő generációs Sony hordozható játékgépig.

A Kotaku szerint a megújult PlayStation Portable gyártása heteken belül megkezdődik, és a készülék hivatalos bemutatójára az idei E3 kiállításon kerül majd sor. A forgalmazás augusztusra várható, legalábbis a tengerentúlon, ahol 170 dollár körüli összeget kell majd kifizetni a játékgépért. A Sony egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a hírt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38