Részletek az új Sony PSP-ről

Milkovits Gábor, 2007. június 9. 08:50

A sajtóban márciusban jelentek meg először hírek arról, hogy a Sony hamarosan megújítja hordozható PlayStation Portable játékgépét, most pedig néhány részlet is napvilágot látott az átszabott  készülékről.

A Kotaku értesülése szerint az egyik legfontosabb változás az, hogy az új PSP a mostaninál jóval élesebb képet adó LED kijelzőt kap, ami egyúttal hozzájárul ahhoz is, hogy a játékgép a jelenleginél mintegy négyszer tovább bírja majd akkujának egy feltöltésével. Újdonság még a 8 GB belső flashmemória, illetve az újratervezett D-Pad és kezelőgombok, amelyek kezelhetőbbek lesznek és jobban is emlékeztetnek majd a PlayStation konzoloknál megszokottakra. A Sony gyorsít az UMD meghajtó beolvasási sebességén, és fontolgatja a beépített kamera ötletét is, habár ez utóbbi a várható megtérülés függvénye. A Kotaku hírforrása szerint az érintőképernyőre várnunk kell majd a PSP utódjáig, vagyis a következő generációs Sony hordozható játékgépig.

A Kotaku szerint a megújult PlayStation Portable gyártása heteken belül megkezdődik, és a készülék hivatalos bemutatójára az idei E3 kiállításon kerül majd sor. A forgalmazás augusztusra várható, legalábbis a tengerentúlon, ahol 170 dollár körüli összeget kell majd kifizetni a játékgépért. A Sony egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a hírt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24