2008-ig minden Toshiba laptopban lesz HD DVD meghajtó

Milkovits Gábor, 2007. június 10. 07:21

A Toshiba bejelentette, hogy jövő év elejére összes noteszgépét HD DVD optikai meghajtóval hozza majd forgalomba.

A lépés meglehetősen gyors, ha figyelembe vesszük, hogy a cég nem is olyan régen mutatta be az első HD DVD meghajtós laptopot, és most mindjárt az összeset ilyenre cseréli. Bennfentes hírforrások híján nehéz eldönteni, hogy a Toshiba a formátum esélyeit szeretné-e előmozdítani a lépéssel a Blu-ray-el szemben, vagy pedig ellenkezőleg, laptopjait akarja inkább vonzóbbá tenni a vásárlók számára. Az is kérdés, hogy a gyártó laptopjai árban versenyképesek tudnak-e maradni, illetve a vevők hajlandók lesznek-e valamivel mélyebben a pénztárcájukba nyúlni a HD DVD nyújtotta előnyökért. És végül az előnyök mibenléte sem mindegy, hiszen arról egyelőre nem lehet tudni, hogy a laptopok rendelkeznek-e majd HDMI kimenettel, emellett pedig az sem mindegy, hogy mennyire versenyképes a laptopos HD filmnézés (saját lépernyőn semmiképp, legfeljebb HDTV-vel összekapcsolva, netán projektorral), illetve önmagában a hagyományos DVD lemezeknél nagyobb tárolókapacitás.

Ami a kéklézeres formátumok csatáját illeti, a HD DVD Toshiba laptopok esetleges sikere korántsem jelenti majd a rivalizálás végét, hiszen a Sony is nyilván könnyűszerrel felszerelhet minden Vaio-t egy-egy Blu-ray meghajtóval. Addig is kíváncsian várhatjuk, hogy mennyibe kerülnek majd a Toshiba noteszgépek HD DVD-vel.

Kulcsszavak: notebook HD DVD DVD Toshiba

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08