A Microsoft bemutatta érintőképernyős rendszerét

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 11. 09:12

A vállalat Surface néven fejleszti első érintőképernyős hardver-szoftver kombinációját, a prototípust a nagyközönségnek is bemutatták.

A korábban PlayTable és Milan kódneveken futó rendszer végül a Surface elnevezéssel kerül majd forgalomba. A megoldás hardverét és szoftverét is a Microsoft fejleszti, és egy olyan érintőképernyős rendszert szeretne létrehozni, mely képes az eddigi alkalmazásoknál gördülékenyebben kiszolgálni a felhasználókat. A vállalat közleménye szerint új szereplőként lépnek be erre a piacra, ahol valós felhasználói igény van egy újfajta érintőképernyős megoldásra, mely várhatóan a Windows rendszerekkel is szorosabban lesz képes együttműködni. A bemutatót a Sheraton hotellánc New York-i szállodájában mutatták be. Nem ritka helyszín ez egy bemutatóra, ám itt helyszínválasztás mégis lényeges, a Sheraton hotelek tulajdonosa, a Starwood külön Link területeket szeretne létrehozni szállodáiban, ezekben az interaktív területeken terminálokat és plazma televíziókat szerelnek fel a vendégek kiszolgálására, az információs és irányító feladatokat pedig a tervek szerint a Microsoft Surface látja majd el. A vállalat a jövőben a Surface-t az üzleti alkalmazások felé is megnyitná, ez a termék vélhetően DigiDesk néven kerül majd forgalomba.

Kulcsszavak: Microsoft monitor

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a tökéletes online benyomásért

Idén tavasszal kénytelenek voltunk a nappaliba költöztetni munkaállomásainkat, az elmúlt időszakban azonban úgy tűnik, egy kicsit hosszabb távra kell berendezkednünk, mint azt gondoltuk. Az ősz és a tél ráadásul tipikusan a rendezvények, konferenciák időszaka, amiket most online események, webkonferenciák és videobeszélgetések váltanak majd fel. Érdemes ezért egy kicsit újragondolnunk az otthoni irodánkat, mégpedig a vizualitás szempontjából. Az LG szakértői most összegyűjtötték, hogyan tehetjük élő közvetítésekre és videokonferenciákra is alkalmassá magunkat és a házi irodánkat.

2020. november 29. 12:03

Újabb gaming monitorok az AOC-tól

Az AOC bemutatja díjnyertes G2 terméksorozatának két új, 31,5 hüvelykes (80 cm) gaming képernyőjét: a CQ32G2SE modellt (QHD – 1440p felbontással) és a C32G2AE modellt (FHD – 1080p felbontással). Mindkét képernyő 1500R görbületű VA panellel, villámgyors 165 Hz képfrissítési sebességgel és 1 ms reakcióidővel (MPRT) rendelkezik. A szakadozás nélküli selymesen lágy játékélmény érdekében a nagy formátumú képernyők támogatják az AMD FreeSync Premium funkciót és alacsony input-laggel rendelkeznek.

2020. november 28. 15:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás