Premierfilmek kölcsönzését tervezi az Apple az iTunes-on

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 11. 18:18

A Wall Street Journal legfrissebb számában hírül adta, hogy az Apple tárgyalásokat folytat a nagy Hollywood-i stúdiókkal azok új filmjeinek iTunes-on keresztüli kikölcsönzéséről.

A biztos forrásokra hivatkozó lap beszámolója szerint az amerikai számítógépgyártó agresszív áron szeretné a felhasználók rendelkezésére bocsátani a legújabb mozikat, melyeket lejátszási időkorláttal látnának el. Az iTunes-ügyfelek a letöltéstől számító harminc napon keresztül tekinthetnék meg a filmeket, és az egyhónapos kölcsönzésért mindössze 2.99 dollárt kellene majd fizetniük. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a nagy stúdiók közül a Paramount Pictures érdeklődést mutat az új szolgáltatás iránt.

Az iTunes kínálatában jelenleg is vannak régebbi mozik, melyeket 15 dolláros áron értékesít az Apple. Az új szolgáltatás azonban minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvendene köszönhetően a rendkívül alacsony kölcsönzési díjnak és az egy hónapos lejátszási időtartamnak.
Hogy a számítógépgyártónak mikor és milyen feltételek mellett sikerül megállapodnia a stúdiókkal, és mikortól kezdi meg az új filmek bérbeadását, azt egyelőre még nem ehet tudni.

Kulcsszavak: onlineszolg film iTunes Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás