GTS-Dtanet: egyre több szélessávú-előfizető

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 12. 09:54

A GTS-Datanet az elmúlt hónapokban növelte szélessávú internet-előfizetőinek táborát, s a cég ADSL ügyfeleinek száma elérte a 36 ezret: februárban az ügyfelek száma 30 ezer fölötti volt, míg az év végén már 50 ezer lesz a tervek szerint.

A társaság hétfői közleménye szerint az ügyféltábor dinamikus bővülése egyebek mellett egy új internetes szolgáltatás kedvező fogadtatásának köszönhető. A szélessávú internetkapcsolatot és havidíj nélküli vezetékes telefonszolgáltatást magában foglaló csomagok jelenleg Budapesten és kilenc vidéki városban - Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Sopronban, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen - rendelhetők meg. A tervek szerint a GTS-Datanet a szolgáltatást még az idén elérhetővé teszi Pécsett és Miskolcon is.

Jelenleg a cég szélessávú-ügyfeleinek közel fele a Budapestet is magában foglaló közép-magyarországi régióban él, de a dél-dunántúlimés a nyugat-dunántúli régióban is egyre nagyobb érdeklődésmmutatkozik a GTS-Datanet ADSL szolgáltatásai iránt.

A GTS-Datanet korábban közölte: tavaly 20 százalékkal, 13,4mmilliárd forintra növelte árbevételét, szemben az egy évvel korábbim11,2 milliárd forinttal.

Az idén a társaság hasonló, mintegy 2 milliárd forint körüli bevételnövekedést vár. A többletbevétel részben a nemzetközi szolgáltatásokból, részben a széles sávú szolgáltatásokból származik.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint áprilisban a magyar piacon a szélessávú internet-hozzáférések száma meghaladta az 1,1 milliót.

Kulcsszavak: ADSL GTS Datanet

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fejújított műszaki eszközök is drágulnak

Nem érdemes halogatni, ha műszaki cikket szeretnénk vásárolni. Szakemberek szerint semmi nem utal arra, hogy a műszaki cikkek árai csökkennének, így ha valaki laptop vagy asztali számítógép vásárlásán gondolkozik érdemes még az év végi áremelkedés előtt beruházni. Várhatóan hamarosan a szállítási díjak is emelkedni fognak, a webáruházak esetében pedig nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk az ingyenes kiszállításnak is.

2022. október 7. 13:55

BlueVoyant: A médiaipar számos kiberbiztonsági kihívással néz szembe

A kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint a médiatartalom előállítását és terjesztését támogató, kulcsfontosságú szolgáltatók közel harmadát fenyegetik biztonsági kockázatok a nyilvánosan hozzáférhető felületeik sebezhetősége miatt.

2022. október 5. 12:38

A Xiaomi AIoT-termékekkel értelmezi újra a modern otthon fogalmát

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

2022. október 4. 20:13

Gyorsítósávon az önvezetés felé

A Széchenyi István Egyetem újabb mérföldkőhöz érkezett az 5G alkalmazási lehetőségei és az önvezető járművek kutatása terén. A győri mérnökök sofőr nélkül irányítottak egy személyautót a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével.

2022. október 4. 13:59

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00