Három perc alatt törték fel a Windows-os Safarit

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 12. 18:27

Alig néhány órával azután, hogy az Apple elérhetővé tette a Safari Windows-ra írt verzióját, néhány informatikus komoly biztonsági réseket fedezett fel a böngészőn.

Az Apple tegnap este adta ki a Safari Microsoft operációs rendszereken is futó béta verzióját, melyet szerényen a világ legbiztonságosabb webböngészőjének neveztek ki. Mint azonban kiderült, a browser korántsem olyan biztonságos, mint azt a számítógépgyártó állítja, ugyanis pár óra leforgása alatt több programozó is jelezte, hogy kritikus hibákat talált azon. Aviv Raff, az egyik rés felfedezője azt írja blogjában, hogy mindössze három percébe telt, míg feltörte a szoftvert, és átvette afölött a teljes irányítást. Rajta kívül azonban további két szakember is komoly biztonsági réseket talált még a Windows-os Safarin, amelyek szintén támadások alapjául szolgálhatnak.
Raff megjegyezte még, hogy az Apple csak magát teszi nevetségessé azáltal, ha a világ legbiztonságosabb böngészőjeként hirdeti a Safarit.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50