Mobiltelefonos zeneletöltő szolgáltatás indul Európában

Milkovits Gábor, 2007. június 14. 18:32

A brit székhelyű Omnifone nevű cég hamarosan a teljes kontinenst lefedő mobiltelefonos zeneletöltő szolgáltatást indít, amely szorosan kapcsolódik majd a meglévő előfizetésekhez.

A MusicStation elnevezésű megoldás Svédországban, a Telenor ügyfelei számára debütál a napokban, azonban az Omnifone Európa-szerte mintegy 30 szolgáltatóval kötött már mostanáig megállapodást, így heteken vagy hónapokon belül sok más országban is elérhető lesz. A szolgáltatás számos előnnyel rendelkezik, így például érdemes kiemelni, hogy a 3 eurós heti előfizetési díj nemcsak, hogy korlátlan letöltést biztosít, hanem egyúttal magában foglalja már az adatforgalom díját is. Az olcsóságnak az az ára, hogy az így letöltött zenék nem lesznek tovább másolhatók más eszközre, például mp3 lejátszóra, számítógépre, vagy CD lemezre. Az új eAAC+ tömörített formátum lehetővé teszi, hogy a kevesebb memóriával bíró mobilokon is több száz, a komolyabbakon pedig több ezer zeneszámot tároljanak. A zenei fájlok letöltése 1-15 másodpercbe telik majd. A MusicStation a zenelejátszó szoftverrel rendelkező 2,5 és 3. generációs mobiltelefonok mindegyikével kompatibilis, amelyek a Nyugat-Európában jelenleg használatban lévő készülékeknek mintegy háromnegyedét teszik ki. Az Omniphone egy nagyjából 1 millió dalos adatbázissal indul, amelyben a független kiadók mellett a Sony/BMG, a Warner Music és az EMI katalógusából is lesznek számok.

A MusicStation tulajdonképpen hiánypótlónak nevezhető, hiszen a mobiltulajdonosok mindeddig kénytelenek voltak előbb számítógépre, majd onnan telefonjukra tölteni a zenéket. Külön érdemes megemlíteni, hogy a nagy hírveréssel beharangozott Apple iPhone leendő tulajdonosai szintén kénytelenek lesznek a számítógépes iTunes portálra látogatni a zeneszámokért, márpedig a MusicStation és esetleges követői sikere negatívan befolyásolhatják a készülék népszerűségét. A mobilszolgáltatók mindenesetre minden bizonnyal pártolni fogják az olyan konstrukciókat, amelyek tovább növelik a drága pénzen kiépített 3G hálózataik adatforgalmát.

Kulcsszavak: zene mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20