Forráskódot tett közzé a Microsoft

forrás Prim Online, 2007. június 15. 12:01

A Microsoft elérhetővé tette a Microsoft Research által kifejezetten az AIDS elleni vakcina kutatásának és előállításának támogatására kifejlesztett szoftvereszközök forráskódját.

Négy eszköz forráskódja már most ingyenesen elérhető a CodePlex nevű online portálon, amelyet 2006-ban a Microsoft azért hozott létre, hogy előremozdítsa az együttműködésen alapuló szoftverfejlesztési projekteket, és forráskódokat osszon meg a Microsoft Shared Source Initiative (Microsoft Megosztott Forráskód Kezdeményezés) keretein belül. Az eszközök és a forráskódok megosztása szerves része a Microsoft informatikával támogatott kutatás kezdeményezésének, amely egy, kifejezetten a tudományos közösségekkel való együttműködés elősegítésére létrehozott vállalaton belüli kezdeményezés.

A szoftvereszközöket kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy segítsék az AIDS-kutatókat a számítástechnikában rejlő lehetőségek kiaknázásában, és hogy minél gyorsabban kutathassák fel egy hatékony sejtes vakcina legfontosabb alkotóelemeit. A Microsoft kutatói 2005-ben kezdtek el az AIDS kutatással foglalkozni, miután felfedezték, hogy a mesterséges intelligencia gépi tanulás ágához kapcsolható technológia, beleértve a spamszűrés egyes módszereit, a vakcinakutatáshoz is hasznos alkalmazásokat tartalmaz. Ezek az alkalmazások olyan technológiákat ötvöznek, mint a grafikus modellezés és egyéb gépi tanulási technikák, amelyek képesek a HIV - az AIDS-et okozó vírus - több ezer törzsének átvizsgálására, annak érdekében, hogy megtalálják azt a genetikai mintát, amely segítségével a páciensek immunrendszerét erősítik fel, hogy az le tudja győzni a vírust. Az ezen eszközök által generált elemzések extra tudással látják el az AIDS kutatókat, hogy azok hipotéziseket tudjanak felállítani a HIV vírus fejlődéséről, illetve arról, milyen hatással van az emberi immunrendszerre, és hol helyezkedhetnek el a vírus epitópjai. Ezek ismeretében a kutatók képesek lesznek egy hatékony HIV elleni vakcina előállítására. 

Az azóta eltelt két év alatt a Microsoft kutatólaborjaiban egy tucat Microsoft kutató, doktorandusz és gyakornok vett részt az AIDS-kutatásban, akik kutatóorvosokkal, tudósokkal és más HIV-kutatókkal dolgoztak együtt világszerte.

Kulcsszavak: egészségügy Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

Minden, amit a munkavállalóknak tudniuk kell, mielőtt használni kezdik a ChatGPT-t

Az elmúlt hónapok során felerősödtek a mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó eszközökről szóló viták. Mivel segítségükkel növelhető a produktivitás és használatuk időt takaríthat meg, sok munkavállaló beépítette ezen eszközök alkalmazását a mindennapi munkafolyamatokba. Az ESET kiberbiztonsági kutatói szerint azonban mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

2023. november 30. 12:55

5 tipp az adatok fokozott biztonságáért

Az okoseszközök korában a kommunikáció, a munkavégzés és a tartalomfogyasztás minden eddiginél könnyebb és hatékonyabb, ám a technológiai fejlesztések egyúttal új kockázatokkal is járnak mind a személyes, mind a vállalati adatok biztonságára nézve. Ezért mindenkinek a saját érdeke, hogy foglalkozzon az adatai védelmével. A Kingston Technology szakértői a november 30-i számítógépes biztonság napja alkalmából összegyűjtöttek öt egyszerű és praktikus tippet, amelyekkel nagyobb biztonságban tudhatjuk adatainkat.

2023. november 30. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04