Új generációs webtechnológiát integrál az Arcus

forrás Prim Online, 2007. június 17. 12:30

Kulcsfontosságú, az internetes fejlesztések jövője szempontjából meghatározó eszközt fejleszt a Microsoft. A CEE Remix 2007 konferencián bemutatott Silverlight technológia egyik első hazai alkalmazása a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeit mutatja be.

A Microsoft által frissen bemutatott Silverlight interaktív felhasználói felületek - website-ok, online hirdetések vagy más interaktív interface-ek – elkészítésében nyit új távlatokat. Fő jellegzetessége, hogy a videó- és 3D megjelenítéseket minden eddigi technológiánál kreatívabban képes kezelni. Vektoralapú animációk elkészítésére szolgáló, például a legtöbb bannerhirdetés alapjaként használt flash technológia erős konkurenciájaként is azonosítják a Silverlightot, azzal a különbséggel, hogy „3D-ben, videóban sokkal erősebb”. Toldi György, az Arcus Interactive Group fejlesztési igazgatója szerint ezen tulajdonságai miatt „sokkal kreatívabb, sokkal produktívabb, mint a flash és html környezet.”

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményeit bemutató alkalmazás a weboldal sztenderd szöveg+kép alapú felsorolásával szemben három dimenzióban jeleníti meg a műtárgyakat. A térbeli, intuitív navigáció nagyobb fokú bevonódást eredményez, izgalmasabb élményt nyújt.

A Silverlight platformon elkészített megoldások nemcsak az interneten jelenhetnek meg, hanem úgyanúgy működhetnek mobilon, futnatnak CD-ről, vagy akár interaktív tv-ben egy set top boxban is betölthetőek. Élményszerű megoldásai, a kreativitás és a jó programozhatóság mellett tehát univerzális platformként is minden más eddigi technológiánál szélesebb lehetőségeket, lényegesen magasabb értéket képvisel.

Június 10-11-i közép-európai konferenciáján, a budapesti Szépművészeti Múzeumban több más új generációs technológiája mellett mutatta be a Microsoft az integrált webes platformot, a bemutató demonstráció anyagának elkészítésére pedig az Arcus Interactive Group szakembereit kérte fel.

A CEE REMIX 2007 Konferencia második napjának megnyitójában Paul Dawson, a Conchango vezető európai webdesign ügynökség képviseletében azt javasolja a leendő felhasználóknak, hogy „ne akkor csinálj meg valamit 3D-ben, amikor megvan rá a lehetőség, hanem amikor értelme van.” A Conchango tapasztalataiból az is kiderül, hogy az alapvető gondolkodásmód mellett sok ügynökségi kompetencia is megváltozik: a fejlesztői és designer munkák határai feloldódnak, és nagyobb szerepet kap a folyamatokban az „interaction designer”, vagy akár a producer.

A Microsoft számos kulcsfontosságú újgenerációs webtechnológiát kínál a felhasználóknak, egyúttal open source fejlesztéseket is integrál, illetve az utóbbi hónapokban több más egyedi fejlesztésű webes megoldást is megvásárolt portfóliójába. A Silverlight platform bemutatásán az Arcus Interactive Group dolgozott, a Microsoft felkérésére.

Kulcsszavak: Microsoft Arcus website

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

2020. november 25. 12:10

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

A Magyar Telekom sikeres kötvényaukciót tartott

A Magyar Telekom a mai napon a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére. 

2020. november 24. 19:58

Thaiföld Ipar 4.0-val kapcsolatos céljait segíti az ABB és az Ericsson

Az ABB Thailand és az Ericsson Thailand bejelentette: a két vállalat az ázsiai csendes-óceániai térségben létrehozta az első partneri együttműködését, amelynek célja, hogy az Ericsson 5G megoldásaival támogassa Thaiföldön az ABB ügyfeleit és a vállalkozásokat.

2020. november 24. 14:58

Naponta 10-15 ezer mintavételt koordinál az új covid-irányítási központ

Mintegy száz munkaállomást biztosító új covid-irányítási központ kezdte meg munkáját Budapesten. Az Országos Mentőszolgálat önkéntesekkel bővített mintavétel-szervező csapata pénteken költözött be abba a központba, amelyet a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország szerelt fel és bocsátott a mentőszolgálat rendelkezésére a veszélyhelyzet lezárultáig.

2020. november 24. 10:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás