Új generációs webtechnológiát integrál az Arcus

forrás Prim Online, 2007. június 17. 12:30

Kulcsfontosságú, az internetes fejlesztések jövője szempontjából meghatározó eszközt fejleszt a Microsoft. A CEE Remix 2007 konferencián bemutatott Silverlight technológia egyik első hazai alkalmazása a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeit mutatja be.

A Microsoft által frissen bemutatott Silverlight interaktív felhasználói felületek - website-ok, online hirdetések vagy más interaktív interface-ek – elkészítésében nyit új távlatokat. Fő jellegzetessége, hogy a videó- és 3D megjelenítéseket minden eddigi technológiánál kreatívabban képes kezelni. Vektoralapú animációk elkészítésére szolgáló, például a legtöbb bannerhirdetés alapjaként használt flash technológia erős konkurenciájaként is azonosítják a Silverlightot, azzal a különbséggel, hogy „3D-ben, videóban sokkal erősebb”. Toldi György, az Arcus Interactive Group fejlesztési igazgatója szerint ezen tulajdonságai miatt „sokkal kreatívabb, sokkal produktívabb, mint a flash és html környezet.”

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményeit bemutató alkalmazás a weboldal sztenderd szöveg+kép alapú felsorolásával szemben három dimenzióban jeleníti meg a műtárgyakat. A térbeli, intuitív navigáció nagyobb fokú bevonódást eredményez, izgalmasabb élményt nyújt.

A Silverlight platformon elkészített megoldások nemcsak az interneten jelenhetnek meg, hanem úgyanúgy működhetnek mobilon, futnatnak CD-ről, vagy akár interaktív tv-ben egy set top boxban is betölthetőek. Élményszerű megoldásai, a kreativitás és a jó programozhatóság mellett tehát univerzális platformként is minden más eddigi technológiánál szélesebb lehetőségeket, lényegesen magasabb értéket képvisel.

Június 10-11-i közép-európai konferenciáján, a budapesti Szépművészeti Múzeumban több más új generációs technológiája mellett mutatta be a Microsoft az integrált webes platformot, a bemutató demonstráció anyagának elkészítésére pedig az Arcus Interactive Group szakembereit kérte fel.

A CEE REMIX 2007 Konferencia második napjának megnyitójában Paul Dawson, a Conchango vezető európai webdesign ügynökség képviseletében azt javasolja a leendő felhasználóknak, hogy „ne akkor csinálj meg valamit 3D-ben, amikor megvan rá a lehetőség, hanem amikor értelme van.” A Conchango tapasztalataiból az is kiderül, hogy az alapvető gondolkodásmód mellett sok ügynökségi kompetencia is megváltozik: a fejlesztői és designer munkák határai feloldódnak, és nagyobb szerepet kap a folyamatokban az „interaction designer”, vagy akár a producer.

A Microsoft számos kulcsfontosságú újgenerációs webtechnológiát kínál a felhasználóknak, egyúttal open source fejlesztéseket is integrál, illetve az utóbbi hónapokban több más egyedi fejlesztésű webes megoldást is megvásárolt portfóliójába. A Silverlight platform bemutatásán az Arcus Interactive Group dolgozott, a Microsoft felkérésére.

Kulcsszavak: Microsoft Arcus website

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a hálózatsemlegesség védelmében hozott döntést az NMHH

Internetes forgalom- és eszközkorlátozás miatt augusztusban a hálózatsemlegességi szabályok betartására kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Telekom Nyrt.-t két mobilinternet-díjcsomagja, a „Net Korlátlan” és a „Korlátlan Net” kapcsán. Az NMHH a fogyasztók védelme érdekében rendszeresen ellenőrzi, hogy a szolgáltatók betartják-e a nyílt internet-hozzáférésről szóló szabályokat. 

2019. szeptember 23. 16:40

36 éves hazai vállalat az új BÉT50-ben

Az ország egyik első, magyar tulajdonú IT-cége, a 36 éves SERCO Informatika Kft. is bekerült idén az ország leginspirálóbb vállalkozásait összegyűjtő BÉT50 kiadványba. A hazai mércével veterán vállalkozás az utóbbi években szinte startup-szerű növekedéssel hívta fel magára a figyelmet. Ennek hátterében makrogazdasági folyamatok mellett a sikeres generációváltás és profiltisztítás áll.

2019. szeptember 23. 15:11

Új elnökségi tagokat választott a DIMSZ

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) megtartotta idei éves közgyűlését, ahol több pozíció megerősítése mellett új elnökségi tagot és felügyelőbizottsági elnököt is köszöntöttek. Az új tagok megválasztása mellett a szövetség bejelentette Keresőmarketing tagozatának elindulását, és kutatásainak értékesítését.

2019. szeptember 23. 12:20

IVSZ-elnök: fontos, hogy minél többen válasszák az informatikus pályát

Fontos, hogy minél több fiatal válasszon informatikai végzettséget nyújtó egyetemi, főiskolai szakot, ennek ösztönzését szolgálja a Programozd a jövőd! projekt - mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

2019. szeptember 23. 08:46

A fogyasztók kirobbanóan optimisták

Szeptemberben a GKI konjunktúraindexe két és fél éve nem látott szintre esett, ezen belül az üzleti várakozások három éves mélypontjukra zuhantak, a fogyasztói várakozások viszont még kissé javultak is, utoljára 2002 nyarán voltak ennél kedvezőbbek. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti bizalmi index szeptemberi esése jelentős (igaz, az átmenetileg megemelkedett augusztusihoz képest), egyetlen hónap alatt több mint tíz éve nem következett be ekkora romlás.

2019. szeptember 23. 01:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás