Amerika üzenete Kínának: mi nyerjük meg a cyber-háborút!

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 20. 08:04

Az Egyesült Államok megerősíti informatikai hálózatainak védelmét, miután egy jelentés szerint Kína informatikai hadviselésre alkalmas egységeket fejleszt.

A The Times című londoni napilap online kiadásában megjelent írás szerint Kína a virtuális világ urává szeretne válni, és ezzel Amerikát arra kényszeríti, hogy hálózati rendszereit még biztonságosabbá tegye - közölte az amerikai hadsereg.

Az amerikai légierő magas rangú parancsnoka - akit azzal a feladattal bíztak meg, hogy "cyber parancsnokságot" hozzon létre - közölte: Kína az egyetlen ország, amely meglehetősen nyíltan kimondja, hogy uralkodó szerepre készül. Az Egyesült Államok hadereje komolyan veszi a számítógépes rendszerek elleni támadások veszélyét, és képes lesz felvenni a versenyt - vélekedett Robert Elder altábornagy.

Elder egy louisianai katonai támaszponton vezet egy olyan csapatot, amelynek tagjai számítógépes hálózatok elleni támadás következményeire összpontosítanak. A barksdale-i bázison már 25 ezer katonai személy dolgozik elektronikai védelmi, illetve informatikai hadviselésre alkalmas eszközökkel kapcsolatos fejlesztéseken.

Elder egy hónappal a kínai katonai képességekről szóló éves amerikai védelmi minisztériumi jelentés megjelenése után nyilatkozott.

A jelentés szerint az ázsiai ország számítógépes vírusokat és informatikai hálózatok megbénítására alkalmas eszközöket fejleszt. A kínai néphadsereg már rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek a baráti számítógépeket megvédik, az ellenséges rendszerekre pedig csapást mérhetnek.

A kínai külügyminisztérium visszautasította a jelentésben foglaltakat, a kínai belügyekbe való "durva beavatkozásnak" minősítette azokat, hozzátéve: Peking katonai előkészületei tisztán védelmi jellegűek.

Elder szerint az állítólagos kínai cyber-hadműveletek az üzleti titkok eltulajdonítására összpontosítanak, hogy Peking időt takarítson meg a csúcstechnológiai fejlesztéseknél.

Kulcsszavak: hacker security Kína

Debütál a ChatMate, az interaktív chatbot

Mára az internet és az okostelefonok a fiatalok életének szerves részévé váltak, azonban a túlzott online jelenlét és a felkészületlen nethasználat folyamatos kockázatot jelenthet, miközben éppen ezt, a 13-18 éves korosztályt nehéz elérni a tudatosító programokkal. A március 27. és 31. között zajló Digitális Témahét alkalmából a fiatalok szokásaira rezonálva egy új online megoldást indít a ProSuli: a ChatMate interaktív módon ad tudást az online zaklatás, a digitális lábnyom és a digitális jóllét témakörökről, amelyben a fiatalok segítőpartnere a színész-énekes Miller Dávid.

2023. március 27. 21:20

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Együttműködés, hatékonyság és lenyűgöző teljesítmény az új Dell gépekkel

A Dell Technologies bemutatta legújabb üzleti portfólióját, amely a hibrid munkavégzéshez nyújt a végfelhasználóknak megoldásokat. 

2023. március 27. 18:13

Mobilra és tévére még költünk, vezetékes telefonra már kevésbé

A háztartások távközlési kiadásainak jelentős részét a mobiltelefon és az ahhoz kapcsolódó mobilinternet-szolgáltatások 11 000 forintos díja teszi ki. Ez jellemzően két előfizetés költsége. Tízből kilenc család biztos, hogy előfizet a televízióra, melynek átlagosan 4 200 Ft az előfizetői díja. Ezt követi a helyhez kötött internet, mely a háztartások háromnegyedében érhető el, átlagos díja pedig 4 500 Ft. Az otthoni telefon átlagosan 2 000 Ft-os költsége sem elhanyagolható, de ez a szám évről évre csökken – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss kutatásából. 

2023. március 27. 17:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08