Amerika üzenete Kínának: mi nyerjük meg a cyber-háborút!

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 20. 08:04

Az Egyesült Államok megerősíti informatikai hálózatainak védelmét, miután egy jelentés szerint Kína informatikai hadviselésre alkalmas egységeket fejleszt.

A The Times című londoni napilap online kiadásában megjelent írás szerint Kína a virtuális világ urává szeretne válni, és ezzel Amerikát arra kényszeríti, hogy hálózati rendszereit még biztonságosabbá tegye - közölte az amerikai hadsereg.

Az amerikai légierő magas rangú parancsnoka - akit azzal a feladattal bíztak meg, hogy "cyber parancsnokságot" hozzon létre - közölte: Kína az egyetlen ország, amely meglehetősen nyíltan kimondja, hogy uralkodó szerepre készül. Az Egyesült Államok hadereje komolyan veszi a számítógépes rendszerek elleni támadások veszélyét, és képes lesz felvenni a versenyt - vélekedett Robert Elder altábornagy.

Elder egy louisianai katonai támaszponton vezet egy olyan csapatot, amelynek tagjai számítógépes hálózatok elleni támadás következményeire összpontosítanak. A barksdale-i bázison már 25 ezer katonai személy dolgozik elektronikai védelmi, illetve informatikai hadviselésre alkalmas eszközökkel kapcsolatos fejlesztéseken.

Elder egy hónappal a kínai katonai képességekről szóló éves amerikai védelmi minisztériumi jelentés megjelenése után nyilatkozott.

A jelentés szerint az ázsiai ország számítógépes vírusokat és informatikai hálózatok megbénítására alkalmas eszközöket fejleszt. A kínai néphadsereg már rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek a baráti számítógépeket megvédik, az ellenséges rendszerekre pedig csapást mérhetnek.

A kínai külügyminisztérium visszautasította a jelentésben foglaltakat, a kínai belügyekbe való "durva beavatkozásnak" minősítette azokat, hozzátéve: Peking katonai előkészületei tisztán védelmi jellegűek.

Elder szerint az állítólagos kínai cyber-hadműveletek az üzleti titkok eltulajdonítására összpontosítanak, hogy Peking időt takarítson meg a csúcstechnológiai fejlesztéseknél.

Kulcsszavak: hacker security Kína

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Első helyen a Kingston a DRAM gyártók TOP10-es listáján

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 16. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás