Regionális központot nyit Debrecenben a BT

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 20. 08:33

Regionális központot nyit Debrecenben a British Telecom (BT), a világ egyik legnagyobb telekommunikációs és hálózati IT szolgáltatója.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatón Debrecenben elmondta: a BT szolgáltató központja összesen 400-500 munkahelyet teremt az országban, ebből 200-at Debrecenben. A miniszter bejelentette, hogy a minisztérium tárgyalásokat folytat négy nagybefektetővel, és újabb ezer munkahely jöhet létre Debrecenben és környékén.

Kóka János szerint Magyarországon az 1990-es években a gépkocsiipar, a 2000-es évek elején az elektronikai ipar települt meg, 2010 felé közeledve pedig a BT-hez hasonló szolgáltatások és megújuló energiaipar jelenti a fejlesztéseket. Eddig körülbelül 14 ezer munkahelyet hozott az országba a szolgáltató szféra, s ez az elkövetkező három-négy évben megduplázódik - tette hozzá a tárcavezető.

A debreceni fejlesztések kapcsán Kóka János fontosnak nevezte, hogyan tudnak összefogni pártállástól függetlenül. "Én ebben partnere vagyok Debrecennek, partnere vagyok Kósa Lajosnak" - mondta.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kulcskérdésnek nevezte a magas hozzáadott értéket képviselő cégek és szolgáltatások letelepítését. Debrecen fideszes polgármester szerint ebben a város és a kormány politikája erősíti egymást, jó a kapcsolat a gazdasági minisztériummal. Kósa Lajos elmondta azt is: Debrecen úgy módosítja helyi iparűzési adórendeletét, hogy az ne sújtsa a magas hozzáadott értéket előállító iparágakat, szolgáltatásokat.

Kóka János - mint hozzátette - maga is támogatja az ilyen fajta elmozdulást az adópolitikában. "Ezen iparágak a magyar gazdaság felzárkózásának zálogai" - fűzte hozzá Kósa Lajos.

Luca Zappia, a BT Global Services regionális stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója hangsúlyozta: elsősorban a magasan képzett helyi munkaerő miatt döntöttek Debrecen mellett, de kulcsfontosságú számukra a városnak a közép-kelet-európai piacokhoz való földrajzi közelsége is.

A BT új regionális üzleti támogató központja várhatóan júliusban mintegy 60 fővel kezdi meg működését Debrecenben. A beruházás két éven belül 200-250 új munkahelyet teremt a városban. Az új központ feladata a BT különböző részlegeinek főbb ügyfeleinek támogatása a kereskedelmi tevékenységektől kezdve a technológiai, termékfejlesztői feladatokon át az ügyfélszolgálatig. A világcég debreceni központja angolul jól beszélő mérnököknek és gazdasági végzettségű munkatársaknak ad lehetőséget a pályakezdőktől egészen a vezetői szintekig.

A BT a világ egyik legnagyobb kommunikációs szolgáltatója és megoldásszállítója, amely több mint 170 országban van jelen. A 2007. március 31-én zárult pénzügyi évben a BT-csoport összes bevétele 20.223 millió angol font, adózás előtti eredménye pedig 2.495 millió angol font volt.

Kulcsszavak: trend +céginfo BT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiaügyi aggályok, amelyek kihatnak az üzleti versenyképességre, a munkaerőre és a dekarbonizációra

A felmérés azt mutatja, hogy a vállalkozásokat világszerte továbbra is aggasztják az energiabiztonság és az energiaárak hatásai, amelynek számos, további környezeti, társadalmi és gazdasági következménye lehet. Az ABB Electrification Energy Insights felmérése* szerint, amelyben különböző ágazatokban működő kis- és nagyvállalatok 2300 vezetője vett részt, a válaszadók 92 százaléka úgy érzi, hogy az energiaellátás folytatódó instabilitása veszélyezteti jövedelmezőségüket és versenyképességüket. 

2023. március 20. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20