Regionális központot nyit Debrecenben a BT

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 20. 08:33

Regionális központot nyit Debrecenben a British Telecom (BT), a világ egyik legnagyobb telekommunikációs és hálózati IT szolgáltatója.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatón Debrecenben elmondta: a BT szolgáltató központja összesen 400-500 munkahelyet teremt az országban, ebből 200-at Debrecenben. A miniszter bejelentette, hogy a minisztérium tárgyalásokat folytat négy nagybefektetővel, és újabb ezer munkahely jöhet létre Debrecenben és környékén.

Kóka János szerint Magyarországon az 1990-es években a gépkocsiipar, a 2000-es évek elején az elektronikai ipar települt meg, 2010 felé közeledve pedig a BT-hez hasonló szolgáltatások és megújuló energiaipar jelenti a fejlesztéseket. Eddig körülbelül 14 ezer munkahelyet hozott az országba a szolgáltató szféra, s ez az elkövetkező három-négy évben megduplázódik - tette hozzá a tárcavezető.

A debreceni fejlesztések kapcsán Kóka János fontosnak nevezte, hogyan tudnak összefogni pártállástól függetlenül. "Én ebben partnere vagyok Debrecennek, partnere vagyok Kósa Lajosnak" - mondta.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kulcskérdésnek nevezte a magas hozzáadott értéket képviselő cégek és szolgáltatások letelepítését. Debrecen fideszes polgármester szerint ebben a város és a kormány politikája erősíti egymást, jó a kapcsolat a gazdasági minisztériummal. Kósa Lajos elmondta azt is: Debrecen úgy módosítja helyi iparűzési adórendeletét, hogy az ne sújtsa a magas hozzáadott értéket előállító iparágakat, szolgáltatásokat.

Kóka János - mint hozzátette - maga is támogatja az ilyen fajta elmozdulást az adópolitikában. "Ezen iparágak a magyar gazdaság felzárkózásának zálogai" - fűzte hozzá Kósa Lajos.

Luca Zappia, a BT Global Services regionális stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója hangsúlyozta: elsősorban a magasan képzett helyi munkaerő miatt döntöttek Debrecen mellett, de kulcsfontosságú számukra a városnak a közép-kelet-európai piacokhoz való földrajzi közelsége is.

A BT új regionális üzleti támogató központja várhatóan júliusban mintegy 60 fővel kezdi meg működését Debrecenben. A beruházás két éven belül 200-250 új munkahelyet teremt a városban. Az új központ feladata a BT különböző részlegeinek főbb ügyfeleinek támogatása a kereskedelmi tevékenységektől kezdve a technológiai, termékfejlesztői feladatokon át az ügyfélszolgálatig. A világcég debreceni központja angolul jól beszélő mérnököknek és gazdasági végzettségű munkatársaknak ad lehetőséget a pályakezdőktől egészen a vezetői szintekig.

A BT a világ egyik legnagyobb kommunikációs szolgáltatója és megoldásszállítója, amely több mint 170 országban van jelen. A 2007. március 31-én zárult pénzügyi évben a BT-csoport összes bevétele 20.223 millió angol font, adózás előtti eredménye pedig 2.495 millió angol font volt.

Kulcsszavak: trend +céginfo BT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Chameleon Smart Home a BÉT Xtend piac új belépője

2023-ban első alkalommal szólalt meg a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője – a BÉT a mai napon az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden. A Chameleon a sikeres tőzsdei bevezetés érdekében a BÉT középvállalati szolgáltatás-palettájának részét képező, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Programhoz is csatlakozott 2022 első felében. Az év második belépését jelző csengetés egyúttal előrejelzi, hogy az Xtend piac tavaly látott, dinamikus növekedése 2023-ban hasonló ütemben folytatódhat.

2023. február 2. 18:33

A Bridgestone EMIA a világ legzöldebb vállalatai között

A Bridgestone EMIA már második egymást követő évben nyerte el a platina fokozatot az EcoVadis éves fenntarthatósági értékelésében. Az Európát, a Közel-Keletet, Afrikát és Indiát magába foglaló Bridgestone EMIA fenntarthatósági eredményeinek elismeréseként érdemelte ki a díjat, amellyel a vállalat megerősítette helyét a világ több mint 200 iparágának, közel 100 000 vállalata között a legjobb 1%-ban.

2023. február 2. 12:38

Az IT-szektor helyzete az álláshirdetéseken keresztül

Oroszország ukrajnai inváziója, a fenyegető gazdasági válság, a nyugati munkaerő-felvétel befagyasztása és a folyamatos jogszabályi változások sok terhet róttak az elmúlt évben arra az iparágra, amely eddig ellenálló volt a válságokkal szemben.

2023. február 2. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46