A szélessávú internethasználat javíthatja az EU-versenyképességét

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 20. 08:55

A szélessávú megoldások fokozódó térnyerése érdemben javíthatna az Európai Unió romló versenyképességi tendencián - vélte Gyürk András (Fidesz-MPSZ) európai parlamenti képviselő hétfőn kiadott közleményében, amely a témáról az EP strasbourgi plenáris ülésén aznap este vitatott jelentéshez kapcsolódott.

Ez szerinte egyrészt hatékonyabbá tenné az európai gazdaság működését, másrészt lökést adhatna a kutatásfejlesztésnek, amely területen szintén jelentős az EU lemaradása.

"Elengedhetetlen a hatékony és erős közösségi keretszabályozás megteremtése, a területi szabályozások összehangolása, valamint a különböző, piaci működést torzító akadályok felszámolása. Emellett ösztönözni kell a tagállamokat a hatékony helyi fejlesztési programok megteremtésére. Az új tagállamokban a szélessáv elterjedése szempontjából nélkülözhetetlen szerepet játszanak a strukturális alapok, hiszen ezen országok jelentős elmaradást könyvelnek el a régi tagállamokhoz képest" - áll az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott közleményben.

Gyürk András "fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy a szélessávú megoldások támogatása nem csupán gazdasági kérdés. Elterjedésük elősegíti a szolidaritás elvének érvényesülését. A ritkábban lakott térségekbe eljutatott kapcsolat segíthet a falvak lakosságmegtartásában, segítheti a kevésbé mobil társadalom bekapcsolását az EU gazdasági és kulturális vérkeringésébe. Nem utolsó sorban hozzájárulhat a környezet védelméhez is. Éppen ezért kijelenthetjük, hogy a szélessávú internet elterjedése közös európai érdek, amely messze túlmutat saját jelentőségén."

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A személyes adataink 5 legnagyobb ellensége

Az Európai Tanács kezdeményezésére 2007 óta minden év január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, amely adataink védelmére, és az ehhez kapcsolódó ismeretek fontosságára hívja fel a figyelmünket. Az idei világnap mégis más, mint a többi, hiszen az elmúlt egy évben az életterünk még inkább az online világ köré fonódott. A megnövekedett digitális jelenléttel egyenes arányban nőtt a kibertámadások száma is, amelyek során illetéktelen kezekbe kerültek a felhasználók érzékeny adatai. Ezt támasztja alá az ESET kiberbiztonsági jelentése is, mely szerint globális szinten 37%-kal nőtt az otthoni munkavállalókat érő kibertámadások száma. 

2021. január 28. 09:33

Praktikus fejlesztések a LIFEBOOK modelleknél

A világjárvány idején tervezett, új generációs Fujitsu LIFEBOOK U9311 segítségével a cégvezetők az új normalitásnak megfelelően végezhetik munkájukat. A LIFEBOOK termékcsalád 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új zászlóshajó modelljei még vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, tartósabbak és könnyebbek, mint elődeik (súlyuk mindössze 885 gramm). A Fujitsu LIFBEOOK U9311 új alapokra helyezi a kompromisszumoktól mentes munkavégzés gyakorlatát.  

2021. január 27. 19:47

Forradalmian új videóklip-készítő élmény a LEGO-tól

A gyerekek most szabadjára engedhetik kreativitásukat! A LEGO VIDIYO segítségével rendezhetnek, alkothatnak, szerepelhetnek, sőt meg is oszthatják egyedi zenés videójukat egy biztonságos közösségi környezetben.

2021. január 27. 18:23

Vendéglátóhelyeknek előnyös TV szolgáltatást indít a Vodafone

Minden eddiginél korszerűbb, a hazai szálláshelyek igényeire szabott televíziós szolgáltatást indított a Vodafone Magyarország. A jogtiszta tartalmakat biztosító Panzió TV és Hotel TV csomagok keretében az ügyfelek széles műsorkínálatból válogathatnak, és a csatornakiosztást akár szobánként eltérően, az általános vendégigények alapján is összeállíthatják. 

2021. január 27. 16:40

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás