A Google főnöke reklámozta az iPhone-t

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 24. 20:21

A Google vezérigazgatója, Eric Schmidt egy párizsi eseményen méltatta a pénteken megjelenő készüléket, kijelentve, hogy az tökéletes platform vállalata keresőalkalmazásaihoz.

Schmidt saját bevallása szerint maga is iPhone-t használ, és ennek alátámasztására elő is vett egyet zsebéből. Szerinte az iPone kiváló alap a Googlenél éppen fejlesztés alatt álló alkalmazások számára. Több olyan termékről lehet szó, melyekről még nem hoztak nyilvánosságra adatokat, mivel Schmidt éreztette, hogy a jövőben több olyan bejelentésre számíthatunk, melyek az Apple és a Google kapcsolatát érintik.

Az iPhone-ra már más cégek is szemet vetettek, mint platformra, legutóbb a YouTube mutatta be kifejezetten erre a készülékre készült videólejátszóját. A Google azért hisz olyannyira az Apple telefonjában, mert a készülékbe integrálják az Ajax Web fejlesztési technikát. A sokak által csak web 2.0-ként emlegetett Ajax kombinálja a szolgáltatások, szabványok, platformfüggetlenség, a vékony-kliens számítástechnika javát, ami különösen alkalmassá teszi az interneten a legutóbbi években megjelent igények és a jövőbeli fejlesztések kiszolgálására. A fejlesztők bármilyen alkalmazást írhatnak az Ajax segítségével, majd tetszőleges készüléken, köztük az iPhone-on futtathatják azokat.

Schmidt szerint ma 2,4 milliárd mobilt használnak, és jóllehet 20 évbe telt az 1 milliárdos határ elérése, a 2 milliárdos vízválasztóra már csak négy évet kellett várni, ez jól mutatja a feljövőben levő piac fontosságát.

Kulcsszavak: mobiltelefon Apple iPhone

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38