Az Adobe bemutatta a Visual Communicator 3 e-learning szoftvert

forrás Prim Online, 2007. június 25. 16:35

Az új szoftverrel a tanárok és a diákok tv-minőségű, Flash alapú videós oktatóanyagokat készíthetnek.

Az Adobe bejelentette az Adobe Visual Communicator 3 szoftvert, amellyel kiváló minőségű, interneten keresztül is sugározható videós oktatóanyagokat készíthetünk és terjeszthetünk. Az Adobe szerint a távoktatási célra kifejlesztett program kezelése azoknak sem jelent problémát, akik számára ismeretlen a videokészítés világa. Az új verzió ennek jegyében új sablonokkal és áttekinthető varázslókkal jelentkezik, amelyekkel a laikusok is professzionális minőségű anyagokat hozhatnak létre.

A videókat többféleképpen is megoszthatjuk: lehetőségünk van élő internetes sugárzásra (broadcast) Adobe Flash formátumban (FLV) az Adobe Flash Media Server segítségével, de kivetítőt, televíziót és zártláncú rendszert is használhatunk.

Az Adobe Visual Communicator 3 szakít a videós szoftverekben elterjedt időegyenes (timeline) alapú szerkesztési elvvel, egyszerűbbé téve ezáltal a videoszerkesztést. Szintén ezt a célt szolgálják az új varázslók, a fogd-és-vidd alapon működő animált sablonok és az interaktív segéd (Coach). A professzionális tv-stúdiókhoz hasonlóan egyszerre akár három kamera képét és a feliratozást is könnyen figyelemmel kísérhetjük.

A szoftver várható megjelenése 2007 nyara.

Forrás: szoftver.hu

Kulcsszavak: e-learning Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A konténer a leggyengébb láncszem a biztonságban

A konténerek hatékonyabbá teszik a vállalatok szoftverfejlesztési és működési folyamatait, ezért egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Biztonság szempontjából ugyanakkor kihívást jelentenek, egy friss felmérés szerint ugyanis az IT-döntéshozók ezeket a megoldásokat tartják a leggyengébb láncszemnek a céges informatikai infrastruktúra védelménél. A SUSE szakértői szerint a megfelelő konténerfelügyeleti platform segítséget nyújt a biztonság fenntartásában.

2019. augusztus 14. 13:19

Nincs több türelem GDPR ügyekben

Egy évvel a GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szab ki bírságot a NAIH – mondta Péterfalvi Attila hatósági elnök a Deloitte MeetingRequest podcastjében. A 2018. május 25-én élesedett jogszabály miatt minden vállalatnak érdemes kiemelten figyelnie arra, hogy teljesítse a jogalkotók elvárásait. 

2019. augusztus 13. 09:12

A Barion felkészült a PSD2 erős ügyfélhitelesítésre Magyarországon

Szeptember 14-én hazánkban is életbe lép a PSD2 EU direktíva részeként az erős ügyfélhitelesítésre (SCA) vonatkozó szabályozás, mely alapjaiban változtatja meg az online bankkártyás fizetések menetét. A Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg a két nagy nemzetközi kártyatársaság megfelelőségi tanúsítványát. Ezzel biztosítva online fizetési rendszerének zavartalan működését az erős ügyfélhitelesítési szabályozás bevezetését követően is.

2019. augusztus 12. 17:38

Néhány éven belül mindenkinek lehet digitális identitása?

Virtuális “énünkkel” szinte minden olyan ügyet elintézhetnénk - akár egy okostelefonon is - , amelyhez eddig ügyfélszolgálatra kellett menni. Ez nem utópia vagy túlzás, a jogi és a technológiai keretek is adottak ahhoz, hogy az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést áttereljük a digitális térbe.

2019. augusztus 12. 12:27

Felkészültek az egyetemek: új IT rendszerrel várják a tanév indulását

Új informatikai rendszert vezetett be 15 hazai egyetem. A csaknem 4 milliárd forintos EU-projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézmények hatékonyabban tudnak működni.

2019. augusztus 9. 16:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás