Sorozatgyártás alatt a 64 GB-os Samsung SSD

Milkovits Gábor, 2007. június 25. 20:44

A Samsung bejelentette, hogy megkezdte 64 GB-os SSD flashmemóriás szilárdtest-lemez háttértár eszközének sorozatgyártását, amely szakértők szerint így heteken belül megjelenhet egyes laptopokban.

A Samsung még márciusban jelentette be a 64 GB-os flash SSD-t, amely 1,8 inches méret mellett 65 MB/s-os olvasási és 45 MB/s-os írási sebességet biztosít. A modul 64 darab 8 gigabites, egyszintű SLC flashmemória csipet tartalmaz, amelyek 51 nanométeres gyártási technológiával készülnek. Az eszköz nagy valószínűséggel heteken belül megjelenik majd különböző gyártók, mindenekelőtt nyilvánvalóan a Samsung kompakt laptopjaiban és ultra-mobil PC-iben.

A 64 GB-os flash SSD a jelenlegi 32 GB-os verziót váltja majd föl, amely nem csekély, 530 dolláros áron kapható. Ebből valószínűsíthető, hogy a 64 GB-os SSD-vel felszerelt hordozható PC-k sem lesznek túl olcsók, habár hosszabb távon valamivel mérséklődik majd a winchesterekhez viszonyított árkülönbség. Jelenleg egy 1,8” flash SSD ára megközelítőleg az ötszöröse egy azonos méretű és kapacitású merevlemezes meghajtó árának, ez a többlet azonban az iSuppli előrejelzése szerint 2009-re háromszorosra mérséklődik. A piackutató szerint két és fél év múlva a noteszgépek 25, illetve a kisméretű laptopok 28%-ában lesz flash szilárdtest meghajtó, de további 54 és 58% is hibrid flash/merevlemezes háttértárat tartalmaz majd.

Kulcsszavak: tároló Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Újabb szervereket mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta legújabb mainframe számítástechnikai innovációját: az eddiginél magasabb szintű nyitottságot és integrációs képességet nyújtó, új, jövőbiztos Fujitsu BS2000 SE710 és SE310 szerverinfrastruktúrákat. A fejlett infrastruktúráknak köszönhetően a mainframe-rendszerek továbbra is hatékony, biztonságos és megbízható platformként támogathatják a digitális átalakulást, olyan új funkciókkal, amelyek még alkalmasabbá teszik őket a rugalmas, hibrid számítástechnikai környezetek kiszolgálására. 

2019. október 17. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás