A fájlcserélők miatt olcsó a kukorica

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 26. 19:29

Egy új "elmélet" szerint a fájlcserélő rendszerek a felelősek az Egyesült Államok mezőgazdaságának hanyatlásáért, és többek között ezek miatt olyan alacsony a tengeri ára is.

Amerika vezető médiavállalkozása, az NBC/Universal, vagyis annak egyik jogásza, Rick Cotton a P2P-hálózatokon terjedő kalózfilmeket okolja a kukorica alacsony áráért. A szakember különös, szinte mesébe illő okfejtésének végeredményeként arra a következtetésre jutott, hogy az illegális tartalmakat letöltő internetezők veszélyeztetik az amerikai mezőgazdaság létét. Rick azonban egy rövid tanulmányban logikusan kifejtette érvelését, és elmondta, hogy ha nem léteznének a P2P-hálózatok, akkor a felhasználóknak nem volna honnan letölteniük a kalózfilmeket, ami azt eredményezné, hogy ismét megtelnének a mozik. A furfangos gondolatmenetet pedig azzal zárja az NBC/Universal jogásza, hogy ha a mozik megtelnének, akkor jelentős mértékben nőne a popcornfogyasztás is, amit mint köztudott kukoricából készítenek.

A hírről beszámoló TheInquirer a hihetetlen eszmefuttatással kapcsolatban megjegyezte, hogy Amerika nem csak a végtelen lehetőségek, hanem a végtelen hülyeség hazája is...

Kulcsszavak: p2p fájlcsere jog

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás