A fájlcserélők miatt olcsó a kukorica

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 26. 19:29

Egy új "elmélet" szerint a fájlcserélő rendszerek a felelősek az Egyesült Államok mezőgazdaságának hanyatlásáért, és többek között ezek miatt olyan alacsony a tengeri ára is.

Amerika vezető médiavállalkozása, az NBC/Universal, vagyis annak egyik jogásza, Rick Cotton a P2P-hálózatokon terjedő kalózfilmeket okolja a kukorica alacsony áráért. A szakember különös, szinte mesébe illő okfejtésének végeredményeként arra a következtetésre jutott, hogy az illegális tartalmakat letöltő internetezők veszélyeztetik az amerikai mezőgazdaság létét. Rick azonban egy rövid tanulmányban logikusan kifejtette érvelését, és elmondta, hogy ha nem léteznének a P2P-hálózatok, akkor a felhasználóknak nem volna honnan letölteniük a kalózfilmeket, ami azt eredményezné, hogy ismét megtelnének a mozik. A furfangos gondolatmenetet pedig azzal zárja az NBC/Universal jogásza, hogy ha a mozik megtelnének, akkor jelentős mértékben nőne a popcornfogyasztás is, amit mint köztudott kukoricából készítenek.

A hírről beszámoló TheInquirer a hihetetlen eszmefuttatással kapcsolatban megjegyezte, hogy Amerika nem csak a végtelen lehetőségek, hanem a végtelen hülyeség hazája is...

Kulcsszavak: p2p fájlcsere jog

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39