A legextrémebb vírusok toplistája

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 26. 20:04

A Kaspersky Lab a napokban nyilvánosságra hozta legfrissebb vírustoplistáját, amelyen a valamilyen különleges képességgel, ismertetővel rendelkező kártevők szerepelnek.

Az orosz antivírusspecialista munkatársai összeállították a tíz legextrémebb számítógépes vírus listáját, melyekkel a múlt hónapban találkoztak az interneten. Ezek mindegyike rendelkezik valamilyen különös ismertetőjellel, ami kiemeli őket társaik közül.

  1. A legsóvárabb banki kártevő a Trojan-Spy.Win32.Banker.aqu, mivel ez összesen 87 pénzintézet ügyfeleinek az adatait igyekszik ellopni.
  2. A legmohóbb elektronikus fizetési rendszereket támadó vírus a Trojan-PSW.Win32.VB.kq lett, mert ez négy e-fizetési rendszer ügyfeleinek az adatait próbálja meg kifürkészni.
  3. A Key Cardok legrettegettebb ellenségének járó címet a Trojan-PSW.Win32.VB.kq érdemelte ki, mivel ez négyféle mágneskártyatípusra specializálódott.
  4. A rejtőzködő megjelölést kapta a Backdoor.Win32.Hupigon.rc, ugyanis ezt a vírusírók tízféle tömörítési megoldással csomagolták össze.
  5. A legkisebb kártevőnek a Trojan.DOS.DiskEraser.b számít, mivel ennek mérete mindössze 9 bájt.
  6. A legnagyobb megjelölést viszont a Trojan.Win32.KillFiles.ki kapta. Ez közel 247 MByte, és akárcsak kistestvére, ez a féreg is képes a merevlemezen tárolt állományok törlésére.
  7. A legellenségesebb kategória győztese a Backdoor.Win32.Agobot.afy lett, ugyanis ez a legagresszívebb módszerekkel támadja meg és semmisíti meg a feltelepített biztonsági programokat.
  8. A legelterjedtebb e-mail kártevő az Email-Worm.Win32.NetSky.t. A Kaspersky a fertőzött e-mailek 15%-ában ezt a férget vélte felfedezni.
  9. A legelterjedtebb trójai-család kategóriában a Backdoor.Win32.Rbot vezeti a listát, mivel ennek egyetlen egy hónap leforgása alatt 454 mutációjára bukkantak.
  10. A férgek és vírusok legelterjedtebb klánja a Warezov-família. A múlt hónapban 78, az ezen kártevők csoportjába tartozó változat keringett az interneten.
Kulcsszavak: Kaspersky Lab security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

2021. január 16. 18:15

Terjeszkedik az LG a globális e-sport-piacon

Az LG Electronics (LG) megerősíti jelenlétét a gyorsan növekvő globális e-sport-piacon, mégpedig a világ egyik legnagyobb e-sport-szervezetével, a Gen.G Esportsszal (Gen.G) kialakított partnerségi együttműködés révén. A két vállalat együtt dolgozik majd azon, hogy az LG kategóriavezető UltraGear gaming monitorainak segítségével fejlődhessen tovább a nemzetközi e-sport-színtér.

2021. január 16. 14:58

Az Oracle bejelentette új adatbázis-verzióját, az Oracle Database 21c-t

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált az Oracle Cloud-ban az Oracle Database 21c, a világelső konvergens adatbázis legújabb verziója.

2021. január 15. 15:03

Elindította Magyarország első, élő 5G-s ipari felhasználását a Huawei

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának (ESC) pátyi üzemében elindult Magyarország első, valós környezetben működő ipari felhasználású 5G magánhálózata. A több ütemben megvalósuló, Ipar 4.0 alkalmazásokat támogató megoldással a létesítményben hatékonyabbak, biztonságosabbak és költséghatékonyabbak lesznek a termelési, raktározási és anyagmozgatási folyamatok. 

2021. január 14. 18:00

A világ legrosszabb jelszavai, melyeket soha nem szabad használni

Az utóbbi öt évben a világ legnépszerűbb jelszavai az „123456” és a „password” (jelszó). A kiberbiztonsági és a digitális adatvédelmi szakértők folyamatos emlékeztetése ellenére a legtöbb ember továbbra is gyenge és könnyen feltörhető jelszavakat hoz létre.

2021. január 14. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás