Google Dokumentumok & Táblázatok: elérhető a magyar kiadás

forrás Prim Online, 2007. június 27. 12:49

A Google ma jelentette be, hogy az eddig Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása mától magyar nyelven is elérhető. A Dokumentumok & Táblázatok segítségével a magyar felhasználók is létrehozhatják, rendszerezhetik, megoszthatják és tárolhatják dokumentumaikat az interneten.

Az ingyenes webalapú szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 50-en dolgozzanak ugyanazon a dokumentumon, ugyanabban az időben. A Google-regisztrációval és internetes kapcsolattal rendelkező felhasználók:

Létrehozhatnak dokumentumokat és táblázatokat, amelyekhez bármilyen internet-eléréssel rendelkező helyről hozzáférhetnek
Ezeket megoszthatják másokkal, miközben meghatározhatják, hogy kik jogosultak szerkeszteni és kik megtekinteni a kérdéses fájlokat
Feltölthetik és átalakíthatják már meglévő dokumentumaikat, illetve számos más formátumban is elmenthetik azokat
Közösen dolgozhatnak másokkal az interneten ugyanabban az időben
Közzétehetik írásaikat vagy más műveiket blogokon vagy más internetes oldalakon

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője ezzel kapcsolatban elmondta:  "Az internetalapú szolgáltatások nagyobb szabadságot adnak a felhasználóknak, mivel így adataik bárhol és bármikor elérhetővé válnak. Ezen túl egyszerűbbé teszik a másokkal való közös munkát, mivel nem szükséges e-mailben oda-vissza küldözgetni a fájlokat, azt kockáztatva, hogy a csoport valamely tagja nem a legutolsó verzióba javít bele.  Itt minden egyszerűen és egyszerre történik - így a munka hatékonysága is nagyobb lesz, különösen csoportos feladatok esetén."

Több olyan szoftver található ezen a területen, amely széles felhasználói igényeket próbál kielégíteni. A Google Dokumentumok & Táblázatokat úgy tervezték, hogy ne csak pótolja ezeket a programokat, hanem új, a felhasználók számára hasznos szolgáltatásokat is vezessen be. Ennek köszönhetően az együttműködést és a dokumentummenedzsmentet leegyszerűsítő funkciók mindenki számára elérhetők akár otthon, akár az irodában, akár valahol útközben van.
 
A jelenleg béta verziójú Google Dokumentumok & Táblázatok ingyenesen érhető el mindenki számára.

Kulcsszavak: Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban

Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható, és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.

2020. szeptember 13. 14:27

Egy évig havidíjmentes szolgáltatásokkal támogatja a Telekom a nonprofit szervezeteket

A Magyar Telekom megújította és ismét elérhetővé tette a nonprofit szervezetek számára kínált ajánlatát, mellyel a nonprofit szektor digitalizációját kívánja támogatni. A Magenta1 Business/Nonprofit ajánlatra pályázni szükséges, melyre a szervezetek 2020. szeptember 25-ig küldhetik el jelentkezéseiket.

2020. szeptember 9. 15:02

Az UNICEF és az Ericsson közösen méri fel az iskolák internet-hozzáférését világszerte

Az Ericsson és az UNICEF egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét. Az iskolák és a környező közösségek internet-ellátottságának feltérképezése az első és egyik legfontosabb lépés afelé, hogy minden gyermek számára biztosítható legyen a digitális tanulás lehetősége.

2020. augusztus 31. 17:27

Korlátlan mobilnettel kezdhetik az új tanévet a Telekom Magenta1 ügyfelei

Indul az oktatás, a Magyar Telekom pedig ismét minden eshetőségre segít felkészülni a családoknak: Magenta1 előfizetőknek egy hétig korlátlan mobilnettel segít beindítani a tanévet.

2020. augusztus 31. 10:53

Induljon korlátlanul a tanév!

Korlátok nélkül kezdődhet az iskola a Telekommal. A szupergyors nettől a kedvezményes készülék-ajánlatokon át a tanszerekig vagy a könyvekig a Telekomnak mindenki számára van ajánlata: a családoknak, a kisdiákoknak és az egyetemistáknak is. A következő hetekben különféle igényekre reagáló ajánlatokkal jelentkezik a vállalat, hogy valóban korlátlanul induljon a tanév! 

2020. augusztus 13. 19:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás