Minden negyedik internetező elárulja a jelszavát

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 27. 18:48

Egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány azt bizonyítja, hogy az internetezőknek több mint a negyede nem tartja titokban jelszavait, hanem elárulja azokat másoknak.

Az Avira biztonságspecialista a napokban tette közzé a közel tízezer személy bevonásával készített felmérési adatait, melyből az derül ki, hogy a megkérdezettek 27,4%-a megosztja közeli ismerőseivel, illetve családtagjaival az általa használt belépőkódokat. A válaszadók 72,6%-a viszont azt nyilatkozta, hogy semmilyen körülmények között nem szolgáltatják ki illetékteleneknek, még a hozzájuk közel állóknak sem passwordjaikat. Az Avira szakemberei azt is kiderítették, hogy a felhasználók 15,2%-a leginkább a családtagokban bízik meg, és azoknak árulja el a világhálón használt jelszavait. Sokan viszont mintegy emlékeztetőül feljegyzik egy papírdarabra belépőkódjaikat, amit aztán hanyagul szanaszét hagynak. A passwordok másoknak való kiadása mellett azonban komoly biztonsági problémát jelent még az is, hogy az internetezők könnyen kitalálható, egyszerű jelszavakat használnak.

Az Avira szakemberei a tanulmány végén arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy az egyik legnagyobb IT-biztonsági kockázati tényező maga az ember.

Kulcsszavak: security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Praktikus fejlesztések a LIFEBOOK modelleknél

A világjárvány idején tervezett, új generációs Fujitsu LIFEBOOK U9311 segítségével a cégvezetők az új normalitásnak megfelelően végezhetik munkájukat. A LIFEBOOK termékcsalád 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új zászlóshajó modelljei még vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, tartósabbak és könnyebbek, mint elődeik (súlyuk mindössze 885 gramm). A Fujitsu LIFBEOOK U9311 új alapokra helyezi a kompromisszumoktól mentes munkavégzés gyakorlatát.  

2021. január 27. 19:47

Megújult dizájnnal erősítenek a Zyxel hozzáférési pontjai

A megváltozott ügyféligények miatt az NWA1123 hozzáférési pont sorozatának legújabb verziójával a Zyxel egy új, modernebb megjelenést vezet be a piacon.

2021. január 26. 12:35

Itt a vakcina az adatok védelmére

Robbanásszerűen nő az adatok mennyisége, és ezek védelmére egyre szigorúbb előírások vonatkoznak. Az adatok védelméért felelős szakemberek ezért évek óta komoly kihívásokkal küzdenek, és 2020 az ő dolgukat sem könnyítette meg. Tavaly ugyanis hirtelen rengetegen álltak át otthoni munkavégzésre, így távolról kell hozzáférniük a napi teendőkhöz szükséges fájlokhoz, ami növeli az adatbiztonsági kockázatokat. A Micro Focus szakértői szerint az intelligens tartalomkezelési megoldások nyújtják a megfelelő választ az érzékeny információk automatikus felderítésére és biztonságba helyezésére.

2021. január 26. 09:46

Itt a Samsung legsikeresebb SATA SSD sorozatának legújabb tagja

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

2021. január 25. 12:40

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás