Check Point: webalapú biztonságfelügyeleti megoldás

Kovács Attila, 2007. június 28. 19:00

A Check Point Software Technologies Ltd. és vállalata, a SofaWare Technologies Ltd. bejelentette az IT iparág első teljesen webalapú biztonságfelügyeleti szolgáltatását, az SMP On-Demandot.

A kis- és közepes vállalatoknak kínált biztonsági szolgáltatások az ún. MSSE (Managed Security Service Providers) felügyelt biztonsági szolgáltatók révén érhetők el. A új szolgáltatás alapja a SofaWare szolgálatató-központú, hálózati biztonságfelügyelet rendszere, a Security Management Portal (SMP). Az SMP On-Demand lehetővé teszi a szolgáltatók és az értéknövelt reseller partnerek számára, hogy minden eddiginél könnyebben, minimális befektetéssel és gyakorlatilag indulási költségek nélkül tudjanak hozzáadott-értékű, felügyelt biztonsági szolgáltatásokat kínálni ügyfeleik számára. A szolgáltatások között megtalálható a felügyelt tűzfal- és behatolásvédelem a Safe@Office UTM berendezések számára, valamint az antivírus védelem, a VPN felügyelet, a központi reporting és más, hozzáadott értéket képviselő jellemzők.

Mivel az SMP On-Demand egy befogadott („hosted”) szolgáltatás, nem kell sem szoftvert, sem szervert vásárolni, a szolgáltatás gyorsan és hatékonyan elérhető. Az SMP On-Demand nagy rugalmasságot biztosít a szolgáltatók számára, ugyanakkor a "pay-as-you-grow" fizetési modell alkalmazásával lehetőséget nyújt a növekedéssel párhuzamos fizetésre. Ugyanakkor lehetővé teszi a különböző célcsoportok különleges igényeinek megfelelő szolgáltatási tervek kialakítását is. Ráadásul az SMP On-Demand szolgáltatások megjelenése is testre szabható, így akár a szolgáltató saját márkanevének használata is biztosított.

Az SMP On-Demand fő biztonsági jellemzői:

  • központi, távoli elérésű biztonsági gateway felügyelet és konfiguráció
  • szoftver és biztonsági frissítések a biztonsági gateway-ek számára
  • antivírus-felügyelet és signature update
  • közösségalapú VPN felügyelet dinamikus IP támogatással
  • távoli elérésű VPN konfiguráció és felhasználó-hitelesítő felügyelet
  • felügyelt URL szűrési szolgáltatás
  • dinamikus DNS
  • biztonsági loggolás
  • testre szabott riportkészítés.
Kulcsszavak: Check Point security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

2021. január 16. 18:15

Terjeszkedik az LG a globális e-sport-piacon

Az LG Electronics (LG) megerősíti jelenlétét a gyorsan növekvő globális e-sport-piacon, mégpedig a világ egyik legnagyobb e-sport-szervezetével, a Gen.G Esportsszal (Gen.G) kialakított partnerségi együttműködés révén. A két vállalat együtt dolgozik majd azon, hogy az LG kategóriavezető UltraGear gaming monitorainak segítségével fejlődhessen tovább a nemzetközi e-sport-színtér.

2021. január 16. 14:58

Az Oracle bejelentette új adatbázis-verzióját, az Oracle Database 21c-t

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált az Oracle Cloud-ban az Oracle Database 21c, a világelső konvergens adatbázis legújabb verziója.

2021. január 15. 15:03

Elindította Magyarország első, élő 5G-s ipari felhasználását a Huawei

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának (ESC) pátyi üzemében elindult Magyarország első, valós környezetben működő ipari felhasználású 5G magánhálózata. A több ütemben megvalósuló, Ipar 4.0 alkalmazásokat támogató megoldással a létesítményben hatékonyabbak, biztonságosabbak és költséghatékonyabbak lesznek a termelési, raktározási és anyagmozgatási folyamatok. 

2021. január 14. 18:00

A világ legrosszabb jelszavai, melyeket soha nem szabad használni

Az utóbbi öt évben a világ legnépszerűbb jelszavai az „123456” és a „password” (jelszó). A kiberbiztonsági és a digitális adatvédelmi szakértők folyamatos emlékeztetése ellenére a legtöbb ember továbbra is gyenge és könnyen feltörhető jelszavakat hoz létre.

2021. január 14. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás