Microsoft Update-nek álcázott trójai

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 28. 19:28

Több biztonságspecialista is arra hívta fel a napokban az internetezők figyelmét, hogy egy Microsoft frissítésnek álcázott, e-mailbe rejtett kártevő indult terjedésnek a napokban.

Egy e-mailben érkező trójai próbálja meg újabban elhitetni az internetezőkkel, hogy a levélben található link a június 18-án felfedezett, kritikusnak minősített Outlook hibajavítás letöltési oldalára utal. Az elektronikus üzenet küldői a már jól bevált trükköket vetik be a felhasználók gyanújának elaltatása érdekében, ezért úgy tüntetik fel levelüket, mintha az a redmondi szoftveróriástól származna, és arra ösztönzik a címzetteket, hogy kattintsanak a hivatkozásra, a megjelenő webhelyről pedig töltsék le az MS07-0065 jelölésű fájlt, s mihamarabb telepítsék azt. A szóban forgó link azonban csak látszólag utal a Microsoft letöltési oldalára, valójában egy idegen, trójai programot tartalmazó szerverre jutnak el az internetezők.

Ha a gyanútlan áldozatok letöltik és telepítik az alig 20 KB-s fájlt, akkor a kártevő sdoctor.exe néven írja be magát a rendszerfájlokba, és további vírusokat tölt le az internetről.

A biztonságspecialisták ezért azt ajánlják a felhasználóknak, hogy semmi esetre se nyissanak meg ilyen manipulatív elektronikus leveleket, mivel a Microsoft nem e-mailen, hanem a Windowsba épített frissítési funkción keresztül juttatja el ügyfeleihez a legújabb javításokat.

Kulcsszavak: security Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP egyedülálló innovációkkal emeli új szintre a kiberbiztonságot

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A vállalat legújabb termékei közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise. A HP a járvány miatt otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást. 

2020. április 3. 11:19

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

Digitalizáció felsőfokon: itt a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Magyar nyelven és magyar törvényi megfeleléssel április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely egyedülálló módon, tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosítja egy integrált ügyviteli rendszer legmodernebb funkcionalitását a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

2020. április 2. 19:28

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

2020. április 2. 17:53

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során. Ezt a kiberbűnözők is jól tudják, és igyekeznek kihasználni a felhasználók tapasztalatlanságát az otthoni munkavégzés, a távoktatás, illetve a járvánnyal kapcsolatos információkeresés területén. Az ESET nemrégiben hirdetett akciójában Internet Security ingyenes, teljes funkcionalitással bíró próbaverziót kínált fel minden diáknak és tanárnak, amelyet a nagy keresletre való tekintettel április 15-ig meghosszabbítanak, sőt a cég szakemberei segítenek a beállításokban is.

2020. április 2. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás