Mosható egérrel a baktériumok ellen

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 28. 20:41

Egy amerikai gyártó olyan számítógépes egeret mutatott be, amely nemcsak hogy cseppálló, hanem vízzel le is lehet mosni arról az azon megtelepedett kórokozókat.

A Belkin nevű cég a napokban lerántotta a leplet legújabb termékéről, a Washable Mouse-ról, melyet, mint ahogyan annak neve is mutatja, a csap alá tarthatnak a majdani tulajdonosok, és megtisztíthatják azt a folyó víz alatt a felületére rátapadt baktériumoktól.

Több orvosi tanulmány is megjelent a közelmúltban a perifériás eszközök és más készülékek szennyezettségéről, s ezen dokumentumok készítői minden esetben megállapították, hogy az efféle, nap mint nap használatban lévő eszközök sok esetben fertőzőbbek, mint egy vécéülőke. Így újabban az elektronikai konszernek mindinkább igyekeznek olyan készülékeket gyártani, amelyek megóvják a felhasználókat a betegségektől. Az egyik legelterjedtebb módszer az olyan különleges felületek használata, amelyeken nem tapadnak meg a kórokozók, a Belkin szakemberei viszont úgy gondolják, hogy semmi sem tisztít jobban, mint a víz, ezért kifejlesztették a mosható egeret. Az 1200 dpi felbontású mutatóeszközön ugyan nem található görgő, azonban egy az elülső részen elhelyezett speciális érintésérzékeny felületnek köszönhetően alkalmas a görgetésre.

A vízzel tisztítható számítógépes egér augusztusban jelenik meg az amerikai boltok polcain, s valamivel később az európai kontinensen is forgalomba hozza azt a gyártó. Az USB-csatlakozós mouse ára 30 dollár (5500 Ft).

Kulcsszavak: egér periféria Belkin

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

2020. június 4. 19:17

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Könnyű préda a családi vállalkozás a kiberbűnözők számára?

Az utóbbi hónapokban kialakult helyzet a családi vállalkozások digitalizációját is felgyorsította, azonban a változások, új eszközök és a gyors ütemben lezajló fejlesztések mind-mind támadási felületet jelentenek a kiberbűnözők számára, akik ezt a globális turbulenciát kihasználva még célzottabb és kifinomultabb módon támadnak. A multicégek kihívásairól, a home office veszélyeiről sok szó esett, mi a helyzet azonban a kisebb, családi vállalkozások kiberbiztonságával? A Deloitte üzleti podcast sorozatának legutóbbi epizódjában erről a témáról hallhatunk bővebben.

2020. június 4. 09:36

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás