Megérkezett a Google Desktop Search Linuxra is

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 28. 21:20

A Google a tegnapi napon elérhetővé tette a Windows-felhasználók körében igencsak kedvelt Desktop Search nevű alkalmazásának Linuxra írt tesztváltozatát.

A keresőszolgáltató képviselőinek elmondása szerint a szoftver egyelőre csupán X86-os rendszerekre telepíthető, és támogatja a Debian 4.0, Fedora Core 6, Ubuntu 6.10, Novell Suse 10.1, valamint Red Flag 5 disztribúciókat, illetve a KDE és GNOME grafikus felületeket. A program alkalmas a merevlemezes meghajtón lévő adatok felkutatásra, így a felhasználók kereshetnek azzal e-mailjeik, dokumentumaik, multimédiás fájljaik között és még a böngésző eseménynaplójában is, nem támogatja viszont a Gadget és Sidebar opciókat. A fejlesztők elmondása szerint első körben inkább a legalapvetőbb funkciók tökéletesítésére törekedtek, ezért nem kaptak helyet a béta verzióban a fennebb említett szolgáltatások.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a keresőóriás mikor készül el a végleges változattal. A most megjelent Linuxos Google Desktop Search-öt innen tölthetik le az érdeklődők.

Kulcsszavak: Google Linux

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes fedélzeti wifi a Telekom havidíjas ügyfeleinek

Január 30-tól teszt jelleggel díjmentes hozzáférést biztosít a fedélzeti internetszolgáltatáshoz havidíjas előfizetői számára a Telekom a Lufthansa-csoport meghatározott repülőgépein. 

2020. január 30. 14:53

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás