Öt ingyenfilm a Blu-ray lejátszókhoz Amerikában

Milkovits Gábor, 2007. június 29. 10:21

A Blu-ray Szövetség július 1. és szeptember 30. között minden egyes megvásárolt Blu-ray lejátszóhoz 5 ingyenfilmet kínál a vásárlóknak, sajnos csak Amerikában.

Az akcióval még tovább szeretnék erősíteni a Sony, a Panasonic és mások által támogatott Blu-ray előnyét a másik kéklézeres formátum, a HD DVD előtt a tengerentúlon. A filmeladásokat tekintve ugyanis a Blu-ray mostanában elhúzni látszik a kulcsfontosságú piacon versenytársa előtt, habár a HD DVD védelmezői szerint az asztali lejátszók túlsúlyba kerülésével és a számítógépes kéklézeres optikai meghajtók elterjedésével a helyzet ismét kiegyenlítődhet. Tény, hogy a Blu-ray formátumban kiadott filmek forgalmának a döntő lökést az ilyen lemezeket lejátszani tudó Sony PlayStation 3 játékkonzol adta, éppen ezért fontos momentum, hogy az akció erre a készülékre is érvényes. Most egyébként már nemcsak a HD DVD, hanem a Blu-ray formátumban is akad olyan asztali lejátszó, amely olcsóbb a PS3-nál – a Sony második generációs készüléke például 100 dollárral kerül kevesebbe, mint a játékkonzol.

Sajnos a Blu-ray Szövetség akciója nem terjed ki Amerikán kívüli piacokra, de hogy vigasztalódjunk, azt azért meg kell jegyezni, hogy a vásárlók csupán 21 film közül választhatnak ötöt, annak ellenére, hogy eddig mintegy 100 cím jelent már meg Blu-ray lemezen. Emellett ráadásul az is meg lett szabva, hogy az öt film mindegyikének más-más műfajúnak kell lennie.

Kulcsszavak: Blu-ray DVD

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lépj szintet a játékban az Oakley lencsékkel

Az Oakley speciális lencséket fejlesztett ki gamerek számára. A Prizm Gaming sorozat szemüvegei növelik a kontrasztot, segítik az éleslátást, és kékfény-szűrőjükkel csökkentik a szemek fáradását.

2020. október 24. 11:59

Új búvárórát mutatott be a Casio

A Casio idehaza is elérhetővé tette első analóg búváróráját, a Frogmant, amely a népszerű G-Shock család stílusjegyeivel és funkcióival büszkélkedhet. „Bár a modell megőrizte a szinte védjegyének számító aszimmetrikus számlapot, bizonyos szempontból fontos változásokon esett át. A GWF-A1000-1A2 héjszerkezetű tokja, karbonszálakkal megerősített védelmet kapott, ennek köszönhetően jóval ellenállóbb a külső behatások ellen” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2020. október 19. 18:10

Novembertől kapható Magyarországon a Xiaomi Mi 10T szériája

Novemberben indul a Xiaomi új, prémiumkategóriás Mi 10T okostelefon szériájának értékesítése Magyarországon. A Xiaomi eddigi teljesítményének köszönhetően már most is a magyar készülékpiac dobogósa, a Mi 10T, valamint későbbi új modelljeinek értékesítésével további ambíciózus célokat tűzött ki maga elé. 

2020. október 18. 17:13

Intelligens zajszűréssel érkezik az új Huawei fülhallgató

A Huawei Technologies elsőként mutatott be a világon olyan fülhallgatót, amely három fokozatban, a környezethez igazodva képes az intelligens zajszűrésre. A Freebuds Pro felismeri, ha beszélgetünk, vagy átkelünk a zebrán és kikapcsolja a zajszűrést. A gyártó nagy hangsúlyt helyezett a készülék kialakítására is: a tökéletes fülbe illeszkedéshez a Huawei Audio Lab világszerte több mint 1000 felhasználó hallójáratának adatait elemezte. A készülék fülbe helyezését egy applikációval tökéletesíthetjük.

2020. október 18. 15:26

Az LG és a Hyundai az otthon kényelmével vértezik fel az elektromos autókat

Az LG Electronics (LG) és a Hyundai Motor bemutatta az IONIQ nevű utastér-koncepciót (IONIQ Concept Cabin), amely hűen tükrözi mindkét vállalat szakértelmét a fogyasztói kényelmi eszközök és elektromos személygépjárművek terén. Az innovatív koncepció maximálisan kihasználja az elektromos járművek tágas belső terét, ami belső égésű motor és más terjedelmes mechanikus alkatrészek híján a hagyományos autókénál jóval nagyobb.

2020. október 9. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás