Öt ingyenfilm a Blu-ray lejátszókhoz Amerikában

Milkovits Gábor, 2007. június 29. 10:21

A Blu-ray Szövetség július 1. és szeptember 30. között minden egyes megvásárolt Blu-ray lejátszóhoz 5 ingyenfilmet kínál a vásárlóknak, sajnos csak Amerikában.

Az akcióval még tovább szeretnék erősíteni a Sony, a Panasonic és mások által támogatott Blu-ray előnyét a másik kéklézeres formátum, a HD DVD előtt a tengerentúlon. A filmeladásokat tekintve ugyanis a Blu-ray mostanában elhúzni látszik a kulcsfontosságú piacon versenytársa előtt, habár a HD DVD védelmezői szerint az asztali lejátszók túlsúlyba kerülésével és a számítógépes kéklézeres optikai meghajtók elterjedésével a helyzet ismét kiegyenlítődhet. Tény, hogy a Blu-ray formátumban kiadott filmek forgalmának a döntő lökést az ilyen lemezeket lejátszani tudó Sony PlayStation 3 játékkonzol adta, éppen ezért fontos momentum, hogy az akció erre a készülékre is érvényes. Most egyébként már nemcsak a HD DVD, hanem a Blu-ray formátumban is akad olyan asztali lejátszó, amely olcsóbb a PS3-nál – a Sony második generációs készüléke például 100 dollárral kerül kevesebbe, mint a játékkonzol.

Sajnos a Blu-ray Szövetség akciója nem terjed ki Amerikán kívüli piacokra, de hogy vigasztalódjunk, azt azért meg kell jegyezni, hogy a vásárlók csupán 21 film közül választhatnak ötöt, annak ellenére, hogy eddig mintegy 100 cím jelent már meg Blu-ray lemezen. Emellett ráadásul az is meg lett szabva, hogy az öt film mindegyikének más-más műfajúnak kell lennie.

Kulcsszavak: Blu-ray DVD

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

A tévé továbbra is stabil társ a háztartásokban

A tévénézési szokások generációról generációra változnak, de a televíziók helye egyelőre megingathatatlannak tűnik a háztartásokban – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből*. Azonban egyre bővül azon szituációk és tevékenységek köre, ahogyan és amikor bekapcsoljuk a készüléket.

2023. március 28. 14:09

Így nézd a tévét, és a rezsiszámlán is spórolhatsz

Az elmúlt évtizedekben az otthoni szórakozás egyik fő eszköze lett a televízió, ami a mai napig szinte minden háztartásban megtalálható. Friss adatok szerint a magyar lakosság napi közel 5 órán át használja a tévéképernyőt*, ami az otthon összenergia-fogyasztására is hatással van. A közelgő Föld Órája kezdeményezés éppen az ökológiai lábnyomunk csökkentésére – tehát részben a villanyáram-fogyasztásunk mérséklésére – igyekszik felhívni a figyelmet. Az LG szakértői ennek alkalmából összegyűjtöttek pár tippet, melyekkel gazdaságosabbá tehetjük a televíziónk használatát.

2023. március 25. 17:02

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08