Az EU a YouTube-on keresztül informál

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 29. 20:34

Az Európai Bizottság ezentúl nem csupán a hagyományos médián, illetve az online magazinokon, hanem a YouTube-ra feltöltött videókon keresztül is informálná a politika iránt érdeklődőket a legfrissebb hírekről.

A mai naptól kezdődően elérhető a Google tulajdonába tartozó közösségi portálon az úgynevezett EUTube nevű uniós híreket közlő csatorna. A portálon máris több mint száz, különböző témákkal foglalkozó rövidfilmet tekinthetnek meg a felhasználók. Az egyik EB-szóvivő elmondása szerint a kezdeményezés célja, hogy felhívják a fiatalabb korosztály figyelmét is az olyan fontos problémákra, mint a környezetszennyezés, az éghajlati viszonyok megváltozása, vagy olyan aktualitásokról informálják őket, mint az energiaügy vagy az emigráció kérdése. A feltöltendő anyagok kiválasztásával a brüsszeli kommunikációs igazgatóságot bízta meg az Európai Parlament.

Az EB egyelőre nem tervezi a Second Life-ban vagy a MySpace-en való megjelenést, azonban nem zárják ki ennek a lehetőségét sem abban az esetben, ha időközben kialakul az igény ezeken a webhelyeken is az efféle, az uniót érintő politikai és gazdasági információkra.

Kulcsszavak: YouTube EU

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes fedélzeti wifi a Telekom havidíjas ügyfeleinek

Január 30-tól teszt jelleggel díjmentes hozzáférést biztosít a fedélzeti internetszolgáltatáshoz havidíjas előfizetői számára a Telekom a Lufthansa-csoport meghatározott repülőgépein. 

2020. január 30. 14:53

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás