A kartellügyek közel kétmilliárdot hoztak az EU-nak

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 30. 15:40

Az Európai Uniónak a tavalyi esztendőben összesen 1,85 milliárd euró haszna származott a különböző karteügyekben kiszabott büntetésekből.

Az EB-szóvivők elmondása szerint az 1,85 milliárd rekordösszegnek számít, ugyanis 2006 előtt még soha sem volt példa ekkora nagyságrendre. Neelie Kroes, versenypolitikáért felelős biztos egy tegnapi sajtótájékoztatón viszont úgy nyilatkozott, hogy reményeik szerint a versenyhivatali kivizsgálások eredményeként a tavalyi 1,85 milliárdnál jóval több fog befolyni az idén az EU-kasszába. Ezenkívül a biztos megjegyezte még, hogy a trösztellenes ügyekre úgy tekintenek, mint egy aranytojást tojó tyúkra.

A kartellkivizsgálásokból származó bevételek ez idáig teljes egészében az uniós kincstárba vándorolttak, s a pluszpénznek köszönhetően a tagállamoknak mindig az összeg nagyságához mérten kevesebb hozzájárulást kellett fizetniük. Kroes javaslatot tett arra, hogy az összeg egy részét a versenyhivatali személyzet bővítésére kellene fordítani, azonban ez ügyben még nem született döntés.

Tavaly csupán a Microsoftnak 280,5 millió euró büntetést kellett kifizetnie, mivel nem tett eleget az EU-követeléseknek.

Kulcsszavak: EU jog

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre több hirdető csatlakozik az IAB Hungary-hoz

A kiadókat, hirdetőket, technológiai- és kutatócégeket, továbbá egyéb, az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltatókat összefogó IAB Hungary immár több mint 100 taggal büszkélkedhet.

2019. július 16. 14:41

Apple Pay-jel fizethetnek mától a Revolut ügyfelei

A Revolut, a világ egyik leggyorsabban növekvő technológiai vállalata, a mai napon elérhetővé teszi az Apple Pay-t a magyarországi felhasználói számára. A Revolut ügyfelei jelenleg 29 országban használhatják boltokban, applikációkban, vagy weboldalakon ezt a gyors és kényelmes fizetési megoldást iPhone, Apple Watch, iPad és Mac eszközökön.

2019. július 16. 12:55

Közel 2 milliárd forint értékű megbízás és nyilvános kibocsátás jön az OTT-ONE-nál

Az OTT-ONE megkötötte eddigi működésének legnagyobb összegű szerződését, közel 2 milliárd forint értékben. A szerződés értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. A tőzsdei társaság menedzsmentje arról is határozott, hogy a megnövekedett piaci és befektetői érdeklődésre való tekintettel a vállalat 5 millió darab részvénnyel nyilvános kibocsátást hajt végre a Budapesti Értéktőzsdén.

2019. július 16. 11:20

A Bosch megnöveli az elektromos gépjárművek akkumulátorának élettartamát

Az akkumulátorok hosszabb élettartama érdekében a Bosch új felhőalapú szolgáltatásokat fejleszt, melyek kiegészítik az egyedi gépjárművek akkumulátorvezérlő rendszereit. 

2019. július 16. 10:04

Megjelent a Körkörös gazdaság szakmai tanulmány

A Nemzeti Smart City Technológiai Platform (NSCP) projekttel kapcsolatos szakmai munka részeként, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. publikálta a „Körkörös gazdaság” című szakmai tanulmányát.

2019. július 15. 18:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05
online sportfogadás