Porsche-mobillal válaszol Európa az iPhone-ra

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:35

Mobiltelefon készül a Porsche autógyár designműhelyében, és a Der Spiegel német hírmagazin szerint az ősszel debütáló luxusmobil lehet Európa válasza az Apple-féle iPhone csodatelefonra.

Nem újdonság, hogy autógyárak és divatcégek mobiltefon-modellhez adják a nevüket, jelent már meg például Lamborghini-logós Nokia telefon és Prada-mobil az LG-től. A P,9521 néven futó készüléken azonban a Porsche saját tervezői dolgoznak a designműhelyben, amelyet maga Ferdinand Alexander Porsche alapított 1972-ben.

A cég "az egyik vezető luxusmárka a férfi kiegészítők piacán" - hirdeti magáról a Porsche-részleg, és a telefon is igazi luxustermék: ára 1200 euró (294 ezer forint) körül lesz.

A 140 gramm súlyú, két centiméter vastag készülék masszív alumínium tokja az iPhone-hoz hasonlóan "szuperokos" szerkezetet rejt. Legnagyobb újdonsága a PIN-kódot felváltó ujjlenyomat-érzékelő, a beépített mp3-lejátszó pedig a 3,2 megapixeles digitális kamerával, a webböngészővel és az e-mail szolgáltatással együtt alapfelszerelés.

A Porsche-telefon lehet az ősz legnagyobb mobilszenzációja Európában - áll a Der Spiegel honlapján megjelent tudósításban. A német sportautógyár ráadásul mindent meg is tesz majd az izgalom fokozásáért, a tervek szerint ugyanis gyakran csak limitált szériákat dobnak piacra extrákkal, természetesen extra áron.

Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPhone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39