Több százezer diák, szülő és munkatárs biztonságos személyazonosság-kezelése egy Novell rendszerben

forrás Prim Online, 2007. július 4. 12:02

Az Egyesült Államok 13. legnagyobb iskolakörzete, a Fairfax County Public Schools a Novell megoldásait választotta személyazonosság-kezelő infrastruktúrájának központi felügyeletéhez. Az új megoldások bevezetésével Fairfax megye közoktatása 164 000 diák, szüleik és a mintegy 22 000 dolgozó személyazonosságának biztonságos kezelését, valamint a technológiai erőforrásokhoz való egyszerű hozzáférést kívánja megvalósítani.

A Novell technológiájának segítségével a Fairfax megyei közoktatási intézmények egyszerűbben nyilvántarthatják a diákok adatait, és könnyebben eleget tehetnek a komolyabb azonosítási és biztonsági kihívásoknak. Biztosíthatják a heterogén informatikai környezet megfelelő működését, emellett pedig garantálják a kormányzati szabályozásnak való megfelelést is. Az iskolakörzetek a Novell számos személyazonosság- és biztonsági megoldását használják egy olyan következetes, központosított rendszer felépítéséhez, amely automatikusan kiosztja és visszavonja a felhasználói azonosítókat. Emellett kezeli a felhasználói jelszavakat, az adatokhoz való hozzáférést, valós időben figyeli a biztonsági zavarokat, valamint auditálási metrikákat és jelentéseket is biztosít.

Virginia legnagyobb iskolakörzeteként a Fairfax megyei közoktatási intézmények számára a kihívást a 238 iskola 80 különböző informatikai rendszerében tárolt felhasználói személyazonosságok skálázható és következetes kezelése jelentette, melynek megvalósítása során szem előtt kellett tartani a HIPAA és a Family Educational Rights and Privacy Act törvényi szabályozásoknak való megfelelést is. A szövetségi rendszerek támogatása szintén kihívást jelentett, hiszen az iskolakörzet számos alkalmazást biztosít felhasználói számára, például az emberi erőforrások, a pénzügyek, a fizetések és a beszerzés területén. Emellett webportálokat, házifeladat-kiadásokat, e-mailt, diákinformációkat, könyvtári katalógusokat és közlekedési információkat is kínál, illetve a szülők számára valós idejű hozzáférést nyújt a diákok adataihoz.

A Fairfax megyei közoktatás az elkövetkező öt évben, több fázisban vezeti be a Novell átfogó megoldáscsomagját. A személyazonosság-kezeléssel és a biztonsággal kapcsolatos feladatok megvalósításához a Novell számos megoldását használják majd, melyek együttes alkalmazásával az iskolakörzet teljes és integrált szolgáltatáshoz jut a szervezeti szintű biztonsági, hivatali, kockázatkezelési és megfelelőségi követelmények teljesítéséhez. A Novell Identity Manager használatával valósítják meg az automatikus felhasználókiszolgálást és jelszókezelést, amelyekhez a Novell eDirectory szolgál a felhasználói azonosságok központi adattáraként a különböző platformok (többek között Windows, UNIX és Linux rendszerek) között. A Novell Access Manager biztosítja a webalapú és külső alkalmazások hitelesítését, a Novell Sentinel pedig az összes esemény valós idejű figyelését végzi a teljes szervezet biztonsági környezetében. A szerződés létrejöttével Virginia állam más iskolakörzeteinek és megyéinek is lehetősége nyílik a Novell személyazonosságkezelő- és biztonsági megoldásainak bevezetésére.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nehezebb lesz trükközni a jövőben a Black Friday akciókkal

Május végén hatályba lép egy jogszabály-módosítás, amelynek következtében a kereskedelmi vállalkozásoknak a kedvezményes ár mellett fel kell tüntetni az elmúlt legalább harminc napban alkalmazott legalacsonyabb árat is. Az árrendelet módosításának célja a kereskedők akciótartási gyakorlatának újraszabályozása és a fogyasztók megtévesztésének visszaszorítása, különös tekintettel az olyan országos kampányok során mint például az év végi Black Friday.

2022. május 23. 18:03

Megbízható munkaadó elismerést kapott a hazai Continental Csoport

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) megbízható munkaadó elismerését nyerte el a hazai Continental Csoport. A hazánkban már több mint 30 éve jelen lévő, kilenc lokációban közel nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég tisztességes gazdasági és felelős munkáltatói szerepvállalásáról kapott visszaigazolást. 

2022. május 23. 16:27

27. Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserszövetség május 21-én, immáron 27. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb eseményét, az Év Menedzsere Díjátadó Gálát, a magyar vállalatvezetők Oscar-ját, ahol a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazták 8 kategóriában. 

2022. május 23. 14:59

Az ABB Robotics bemutatta a visszanyert tengeri műanyagot felhasználó kiskereskedelem jövőjét

A kiskereskedelem jövőjébe egy izgalmas 3D nyomtatási bemutatón keresztül nyerhettek bepillantást az érdeklődők egy ABB robot segítségével London egyik legjelentősebb áruházában, a Selfridgesben, az Oxford Streeten. A bemutatót áprilisban, egy kirakatban tekinthették meg a vásárlók, ahol láthatták azokat a különféle személyre szabott dizájntárgyakat, melyek egy ABB robot segítségével 3D nyomtatással készültek Parley Ocean Plastic-ból, azaz a Parley globális tisztítóhálózatából összegyűjtött tengeri műanyaghulladékból.

2022. május 23. 13:51

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20