DVD-szabványok miatt pereli az LG a Quantát

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 5. 21:14

A világ legnagyobb DVD-gyártója beperelte a világ legnagyobb szerződéses noteszgépgyártóját, mivel az szerinte engedély nélkül használta fel levédett megoldásait.

A dél-koreai LG szerint a tajvani Quanta tudatosan használta fel szabadalmaztatott technológiáinak egy részét, így jogi útra terelte az ügyet. A pert a távol-keleti gyártó egy egyesült államokbeli bíróságon kezdeményezte, Wisconsin államban. Az LG célja nem teljesen világos. Egyrészt a további használat megtiltását kéri, másrészt pénzügyi kompenzációt. Ez eddig világosan hangzik, ám annak tudatában, hogy a Quanta olyan nagy világcégek számára végez tömeges gyártást, mint az Apple, a Hewlett-Packard, a Dell vagy a Sony, felmerül a gyanú, hogy nem annyira a szabványok használatának megszüntetését szeretnék elérni, hanem hogy fizessenek azokért. A négy DVD-hez köthető szabadalom jelentős jogdíjat hozhat az LG kasszájába, ha bebizonyosodik igazuk, és a zökkenőmentes gyártás érdekében a Quanta inkább fizet, mint hogy áttérjen egy másik technológiára.

Kulcsszavak: LG jog

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Véleménykutatás készült az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek témájában

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek kapcsán végezte el a felmérését.

2023. május 26. 20:20

Siemens-technológiával digitalizál magyar gyárában a Poppe + Potthoff

A német cégcsoport átfogó ipari digitalizációs projektje keretében meglévő operatív és informatikai környezetét kapcsolja össze a precíziós gyártás optimalizálásához.

2023. május 26. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01