A halál oka: felrobbanó mobiltelefon-akku

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 5. 22:48

Szomorú hír, hogy megtörtént a világ első halálos kimenetelű mobiltelefon-akkus balesete, a felrobbanó elem végzett a készülék tulajdonosával.

Sok szó esett már arról, hogy az ipar nem képes az akkuk fejlesztésének terén lépést tartani a hordozható eszközök fejlődésével. A nagy áttörés világosan láthatóan hiányzik, a rövid készenléti idők és állandó minőségi problémák hatalmas szériák eladásait vetik vissza a noteszgépektől a mobiltelefonokig, nem mennek ritkaságszámba a leolvadó sarkú noteszgépek és a horribilis költséggel járó több százezres visszahívások.

A legfrissebb jelentések szerint Kínában egy férfi saját mobiljának áldozata lett, miután az akku felrobbant. A források nem közlik a sem a készülék gyártóját, sem típusát, de mindenképpen aggodalomra ad okot az, hogy a világ legtöbb mobilkészüléke Kínából érkezik, és a baleset körülményei sem megnyugtatóak. Az áldozat ugyanis egy 22 éves életerős férfi, a készülék pedig nem töltés alatt állt, hanem a zsebében volt. Az akku robbanása beszakította az áldozat egy bordáját, és annak részeit, illetve a telefon darabjait a férfi szervezetének belseje felé lökte, és ezek sajnos elérték a szívet, ez a közvetlen halálok. A helyi hatóságok azonnal vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Kulcsszavak: Kína mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Figyelemre méltó újítások a Huawei térképes szolgáltatásában

Több izgalmas újítással jelentkezett a Huawei saját térkép- és navigációs szolgáltatása, a Petal Térkép. Az alkalmazás teljes képernyős, sáv pontosságú navigációval, valós idejű forgalomfigyeléssel, változatos térképrétegekkel és okosórára szinkronizált navigációval teszi könnyebbé a tájékozódást. Emellett a vállalat bemutatta 3D-s térképmegoldásait, valamint nyílt, fejlesztői eszközkészleteket nyújtó platformját is.

2023. március 19. 12:05

A HONOR Magic5 széria az alvás világnapja alkalmából tündököl

Szombaton, március 18-án van az alvás világnapja, az alkalom pedig kiváló arra, hogy végiggondoljuk: mennyire elengedhetetlen hatása van a technológiának a hétköznapokra és az alvásunkra. Az okostelefonok megkerülhetetlen részei a kommunikációnak és a szórakozásnak, „minden-az-egyben” megoldást kínálva minden digitális szükségletünkre. A HONOR Magic5 Lite-ot és a HONOR Magic5 Pro-t magába foglaló HONOR Magic5 széria pedig kiemelkedik kitűnő kijelzőtechnológiáival és azok előnyeivel, mint például a TÜV Rheinland alacsony kékfénykibocsátási minősítéssel járó jobb alvásminőség.

2023. március 17. 15:42

Tovább bővül a mobiljáték-piac

A mobiljátékok piaca már most nagyobb, mint a konzol- és számítógépes játékoké együttvéve: 2022-ben a mobiljátékok 50 százalékkal járultak hozzá a globális videojáték-bevételekhez*. A mindig kéznél lévő okostelefonok nemcsak a mobiljátékok dominanciáját hozták el, hanem a gamerek szokásainak változását is. A felhasználók 80 százaléka más tevékenységeket is végez játék közben, és egyre népszerűbbek az úgynevezett alkalmi játékok. A világ harmadik legnagyobb alkalmazásáruháza, a Huawei AppGallery adatai szerint az egyszerűbb szabályokkal és rövidebb játékidővel rendelkező alkalmi játéktípusok már az összes játékletöltés 36 százalékát teszik ki.

2023. március 16. 21:11

Kiterjesztett valóság alapú keresővel és virtuális lencsével újít a Huawei

Új szoftveres megoldásokkal bővült a Huawei intelligens keresője, a Petal Search: már elérhető a kiterjesztett valóságot használó AR kereső, valamint a virtuális lencse („On-screen Lens”) funkció is. A kereső a készülékek kamerái segítségével pillanatok alatt felismeri a környezetben található tárgyakat, élőlényeket, épületeket, és különböző információkat jelenít meg azokról. Az új funkciók kipróbálhatók a gyártó legújabb okostelefonján, a már Magyarországon is kapható HUAWEI nova 10 SE-n.

2023. március 15. 11:43

A HONOR Magic5 Lite felhasználók ingyenes HONOR Témákat kapnak

A HONOR újabb meglepetéssel készül a HONOR Magic5 Lite felhasználók számára, akik exkluzív, ingyenes témákkal és a kijelzőn mindig látható Always-On Display funkciókkal szabhatják igazán személyre okostelefonjaikat.

2023. március 9. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20