Több mint százezerrel bővült az RCS&RDS előfizetőinek száma

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 10. 08:32

Több mint százezer felhasználóval bővült az RCS&RDS vezetékes telefonhálózat előfizetőinek száma Romániában az első félévben - írta hétfői számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című bukaresti napilap.

Az immár 128 romániai városban jelen lévő RDS.tel az RCS&RDS cég vezetékestelefon-szolgáltató divíziója  ezzel tovább erősítette második helyét a vezetékes telefonszolgáltatások piacán.

Romániában már csak alig 3 millió előfizetővel rendelkező, a görög OTE telekommunikációs vállalathoz tartozó Romtelecom a piacvezető. Pozíciójukat annak ellenére sikerült megőrizniük, hogy a korábbi, állami tulajdonban lévő  vezetékes óriás évek óta folyamatos piacvesztéssel küszködik.

2003 decemberében, a piacnyitás előtt, a Romtelecom még 4,3 millió kuncsafttal rendelkezett, ezek száma azonban 2006 végére 3,2 millióra csökkent. Az idén folytatódott a hanyatlás, december és március között további 400 ezer felhasználó pártolt el tőlük – írja az ÚMSZ.

A romániai vezetékes piac harmadik szereplőjévé az UPC lépett elő, amelynek előfizetői tábora eléri a százezret. Az alternatív szolgáltatók száma az elmúlt időszakban tovább bővült, mivel a Vodafone Románia is bejelentette, hogy a mobiltelefon-szolgáltatás mellett e piaci szegmensbe is belép.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27