11 hibát javít a Microsoft frissítőcsomag

Milkovits Gábor, 2007. július 11. 20:24

A Microsoft szokásos havi frissítőcsomagja 6 frissítéssel 11 biztonsági rést orvosol, amelyek közül 5 kritikus, 5 fontos, 1 pedig mérsékelten veszélyes.

A javított kritikus sebezhetőségek az Excel 2000 és Windows Server 2000 szoftvereken, valamint a .Net alaprendszer 1.0, 1.1, illetve 2.0 verzióin találhatók. A hibák segítségével mind az öt esetben rosszindulatú kódok juttathatók a megtámadott rendszerbe a felhasználó közreműködése nélkül. Az újabb szoftverek közül az Office Publisher 2007 is rendelkezik egy hasonló támadásnak utat nyitó sebezhetőséggel, ez azonban csak fontos minősítést kapott, mivel kihasználásához szükség van arra, hogy rávegyék a felhasználót a speciálisan szerkesztett .pub fájl megnyitására.

A júliusi csomagban a Vista is kapott egy javítófoltot, méghozzá a beépített tűzfal Microsoft által mérsékelten veszélyesnek ítélt hibájához. Oliver Friedrichs a Symantec részéről ugyanakkor kiemelte, hogy a sebezhetőség mégiscsak fontos, mivel azt jelzi, hogy a Vista hálózati biztonsági eszközein van javítani való. Friedrichs szerint ráadásul a tűzfal, mint az operációs rendszer első védelmi vonala, kiemelt jelentőséggel bír.

A Microsoft júliusi biztonsági frissítőcsomagja mától a szokásos módokon, vagyis az Automatikus Frissítéssel, vagy pedig a Microsoft weboldaláról letölthető.

Kulcsszavak: Windows security Microsoft

szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szakmai konferencián mutatkozik be a Quest IT felügyeleti szoftver

A díjnyertes Quest cég megoldásait mutatja be szakmai konferencián az amerikai szoftverház magyarországi képviseletét ellátó Ker-Soft Kft. szeptember 27-én 9 és 16 óra között a Larus étterem és Rendezvényközpontban.

2011. szeptember 24. 08:11

Dedikált e-könyv

Évek óta kísérleteznek az e-könyves világban a szerzői dedikálás megoldásával. Ez olyan terület, amelyben az e-könyv nem versenyezhetett a nyomtatott kiadványokkal. Egy kötet, benne az író saját kézírású ajánlása, nagy érték, nemzedékről nemzedékre megőrzik az ilyen becses darabot. Az elektronikus szöveg nem egy adott hordozóhoz köthető, hová is kerülne az autográf kézjegy? Nos, megvan a megoldás. A neve: Autograph Now.

2011. szeptember 18. 14:45

Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – szórakozás

A játékok, utazással, életmóddal, zenével és fényképezéssel kapcsolatos iPhone alkalmazások után most bemutatjuk a Time szerkesztői által legjobbnak ítélt szórakozáshoz kapcsolódó applikációkat. (http://href.hu/x/fzym)

2011. szeptember 9. 10:14

Ingyenes tanulmány a hatékony call center üzemeltetéséről

A várakozási idő előzetes bemondásával jelentősen csökkenthető a call centerbe betelefonáló ügyfelek frusztrációja, de ha a közölt időtartam hosszabb, mint 5 perc, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük az ügyfelet - többek közt ez derült ki a call és contact centerek területén immáron 15 éves építési és üzemeltetési tapasztalattal rendelkező NET’54 Üzleti Kommunikáció nemrég megjelent ingyenes tanulmányából.

2011. szeptember 7. 13:14

Számítási felhővel, érzékelőkkel és okostelefonokkal az ízletes mandarinért

A Fujitsu Limited és a Sowakajuen Co. Ltd. bejelentették, hogy megkezdték az infokommunikációs technológia mandarintermesztésben történő használatának helyszíni tesztelését Japánban. A projekt célja a kiváló minőségű, ízletes Arida Mikan fajtájú mandarin termesztésének támogatása.

2011. augusztus 28. 04:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás