Új Nintendo Wii perifériák az E3 kiállításon

Milkovits Gábor, 2007. július 12. 21:30

A Nintendo a már eddig is speciális Wiimote és Nunchuck távirányítók mellé újabb Wii távvezérlő perifériákat mutatott be az E3 videojáték-kiállításon a Zapper, a Wii Wheel és a Wii Balance Board képében.

A Wii Zapper tulajdonképpen egy olyan gépfegyver-formájú keret, amelybe a Wiimote és a Nunchuck egyaránt praktikusan beilleszthető, ily módon könnyebbé és egyben életszerűbbé téve a lövöldözős játékokkal való boldogulást. A Wii Wheel egy kifejezetten a Mario Kart autós játék legújabb változatához fejlesztett, kormánykerék formájú és a Wiimote-ot is befogadó távvezérlő. Más gyártók már hónapok óta forgalmaznak hasonló eszközöket a Wii-hez, az új Nintendo termék azonban ezektől eltérően kiegészítő gombokat is tartalmaz.

A harmadik izgalmas periféria, a Wii Balance Board ugyanakkor ez előző kettőtől eltérően teljesen független a Wiimote-tól, ami funkciójából adódóan kézenfekvő. A lapos periféria ugyanis szintén egy új játékhoz, a Wii Fit-hez készült, és használatához rá kell állni. A Wii Fit egy aerobic és más hasonló testmozgásokat szimuláló játék, amely azonban a Wii-től már megszokott módon korántsem jelenti azt, hogy a játékosok pihenhetnek. A játék során a Balance Board által érzékelt mozgásokat jeleníti meg egy virtuális figura a képernyőn, és egyúttal arról is jelzéseket kap a játékos, hogy mit csinál rosszul, illetve hogyan kellene helyesen végeznie az adott mozgást. A Balance Board ezenkívül méri a felhasználó testsúlyát, illetve minden játékról összegző statisztikát készít, amihez visszanyúlva a játékos nyomon követheti fejlődését az összesen mintegy negyvenféle mozgásformában. A Wii Fit-et egyszerre többen is játszhatják.

A Nintendo egyelőre nem közölt megjelenési dátumot a távvezérlő-perifériákkal kapcsolatban, a kapcsolódó új játékok (Mario Kart, Wii Fit) azonban 2008 első felében kerülnek majd kiadásra.

Kulcsszavak: konzol Nintendo

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgálta a Samsung

Az internetes tartalmakat többnyire egyedül, a sorozatokat már társaságban szeretjük nézni, és az evéshez is szívesen kapcsoljuk be a tévét – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből*. A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgáló kutatás arra is rámutat, hogy sokan osztják meg a figyelmüket: egyszerre több mozgóképes tartalmat néznek, vagy éppen a tévézés mellett párhuzamosan más társasági vagy önálló tevékenységet végeznek.

2023. március 21. 11:23

Már megvásárolhatók a Sony 2023-as tévéi

A Sony Europe B. V. bejelentette, hogy a BRAVIA X80L az első olyan új Sony tévékészülék, amely 2023-ban kiskereskedelmi forgalomban megvásárolható. Ezek a 4K HDR tévék hat különböző méretben készülnek, hogy a legkülönbözőbb enteriőrökhöz illeszkedjenek, és bevezessék az embereket a blockbuster filmek és izgalmas játékok izgalmas világába.

2023. március 18. 09:55

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Jobb egészségmegőrző funkciókkal kapható a HONOR Band 7

A HONOR bemutatta a HONOR Band 7-et, az új innovatív egészségügyi testen hordható eszközét. A HONOR Band 7 nagyobb AMOLED kijelzővel, 14 napos akkumulátor-üzemidővel és pontos mérésekkel érkezik. A HONOR egészségügyi technológiájának köszönhetően a készülék képes rögzíteni a pulzusszámmal, az alvással, a stresszel és egyéb többdimenziós egészségügyi paraméterekkel kapcsolatos értékeket és adatokat – így hosszútávú társ a felhasználók egészségmenedzsmentjében.

2023. március 16. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48