Új Nintendo Wii perifériák az E3 kiállításon

Milkovits Gábor, 2007. július 12. 21:30

A Nintendo a már eddig is speciális Wiimote és Nunchuck távirányítók mellé újabb Wii távvezérlő perifériákat mutatott be az E3 videojáték-kiállításon a Zapper, a Wii Wheel és a Wii Balance Board képében.

A Wii Zapper tulajdonképpen egy olyan gépfegyver-formájú keret, amelybe a Wiimote és a Nunchuck egyaránt praktikusan beilleszthető, ily módon könnyebbé és egyben életszerűbbé téve a lövöldözős játékokkal való boldogulást. A Wii Wheel egy kifejezetten a Mario Kart autós játék legújabb változatához fejlesztett, kormánykerék formájú és a Wiimote-ot is befogadó távvezérlő. Más gyártók már hónapok óta forgalmaznak hasonló eszközöket a Wii-hez, az új Nintendo termék azonban ezektől eltérően kiegészítő gombokat is tartalmaz.

A harmadik izgalmas periféria, a Wii Balance Board ugyanakkor ez előző kettőtől eltérően teljesen független a Wiimote-tól, ami funkciójából adódóan kézenfekvő. A lapos periféria ugyanis szintén egy új játékhoz, a Wii Fit-hez készült, és használatához rá kell állni. A Wii Fit egy aerobic és más hasonló testmozgásokat szimuláló játék, amely azonban a Wii-től már megszokott módon korántsem jelenti azt, hogy a játékosok pihenhetnek. A játék során a Balance Board által érzékelt mozgásokat jeleníti meg egy virtuális figura a képernyőn, és egyúttal arról is jelzéseket kap a játékos, hogy mit csinál rosszul, illetve hogyan kellene helyesen végeznie az adott mozgást. A Balance Board ezenkívül méri a felhasználó testsúlyát, illetve minden játékról összegző statisztikát készít, amihez visszanyúlva a játékos nyomon követheti fejlődését az összesen mintegy negyvenféle mozgásformában. A Wii Fit-et egyszerre többen is játszhatják.

A Nintendo egyelőre nem közölt megjelenési dátumot a távvezérlő-perifériákkal kapcsolatban, a kapcsolódó új játékok (Mario Kart, Wii Fit) azonban 2008 első felében kerülnek majd kiadásra.

Kulcsszavak: konzol Nintendo

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Újabb limitált szériás kiadást mutatott be a Casio a G-Shock márka 40. éves évfordulója alkalmából. Az új, MR-G sorozatba tartozó karóra a japán kardok kimunkáltságát és időtállóságát testesíti meg, megalkotásához a Casio legkifinomultabb, high-tech órakészítési eljárásait alkalmazták. „A MRG-B2000GA-1A modell különleges felülettel bír, amelyet 800 éves japán, Gassan-kardkészítési technikák segítségével hoztak létre” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2023. január 25. 15:27

3 menetrögzítő kamera a legek kategóriájából

Menetrögzítő kamerát keresel, de nem tudod, melyiket válaszd? A minőség mellett a kedvező ár-érték arány is fontos számodra? Mutatunk három modellt, amelyek a legjobbat nyújtják a kategóriájukban, miközben a pénztárcádat is kímélik.

2023. január 24. 21:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46