40 Gbit-es sebességgel netezik egy svéd nagyi

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 13. 18:17

Külföldi napilapok arról számoltak be, hogy egy Svédországban élő idős asszony rendelkezik a világ leggyorsabb, magánszemélyeknek szánt internetkapcsolatával.

Szinte hihetetlen, de a 75 éves Sigbritt Löthberg 40 Gbit/s sebességgel szörföl a világhálón, friss felmérések szerint pedig a legtöbb európai felhasználó már több mint elégedett volna a 25 Mbit/s-al is. Az idős hölgy azonban nem véletlenül jutott a világ leggyorsabb kapcsolatához, a fia ugyanis a Cisco egyik vezető beosztású munkatársa, és így ő lett a kiválasztottja a hálózati megoldásokra specializálódott cég és Karlstadt városának tanácsa közös szélessávot népszerűsítő projektjének. A kezdeményezés célja, hogy bebizonyítsák, igen is meg lehet valósítani költséghatékony módon a nagysebességű adatátvitelt, és ezáltal ösztönözni szeretnék a szolgáltatókat, hogy azok is tegyék meg a szükséges lépéseket a sebességnövelés érdekében.

A hihetetlen gyorsaságot egy újonnan kifejlesztett modulációs technológia révén sikerült elérni, amely lehetővé teszi a routerek közbeiktatása nélküli 2000 km-es adattovábbítást is az üvegszálas kábeleken keresztül.
Mindenesetre az internetszolgáltatóknak nem csinált jó reklámot a Cisco azáltal, hogy 40 Gbit-es kapcsolattal látták el az idős hölgyet, mivel ezután minden bizonnyal a fájlcserélők ilyet akarnak majd otthonra.

Kulcsszavak: DSL ADSL hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27