Titkos amerikai katonai anyagok hozzáférhető FTP-szervereken

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 13. 18:45

Az AP hírügynökség bejelentette, hogy munkatársaik több titkos amerikai hadászati dokumentumot is felfedeztek néhány bárki számára könnyen hozzáférhető FTP-szerveren.

Az Egyesült Államok hadügyminisztériuma eléggé óvatlan az adatbiztonságot illetően, ugyanis az AP szakemberei különösebb erőfeszítés nélkül találtak rá az amerikai katonaság terveivel, akcióival kapcsolatos anyagokra az interneten. A szóban forgó dokumentumok például az Irakban építendő bázisállomások illetve egy afganisztáni üzemanyag-ellátó központ terveit részletező információkat tartalmaztak, sőt előkerültek még a két katonai repülőtérről készült légi felvételek is. Ezen adatok birtokában pedig már a terrorista csapatok sikeres támadásokat hajthatnának végre a támaszpontok ellen.
Az egyik kormányzati tanácsadó cég szóvivőjének szavait idézi az üggyel kapcsolatban az AP, aki korábban kijelentette, hogy az FTP-szerverek biztonságosak, mivel ezeket nem indexelik a keresők. A hírügynökség munkatársai szerint ez, és az ehhez hasonló blőd tévhitek vezetnek oda, hogy emberéleteket veszélyeztető titkos hadi dokumentumok kerülnek fel a  bárki számára hozzáférhető FTP-szerverekre.

Kulcsszavak: security adatvédelem

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás