Titkos amerikai katonai anyagok hozzáférhető FTP-szervereken

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 13. 18:45

Az AP hírügynökség bejelentette, hogy munkatársaik több titkos amerikai hadászati dokumentumot is felfedeztek néhány bárki számára könnyen hozzáférhető FTP-szerveren.

Az Egyesült Államok hadügyminisztériuma eléggé óvatlan az adatbiztonságot illetően, ugyanis az AP szakemberei különösebb erőfeszítés nélkül találtak rá az amerikai katonaság terveivel, akcióival kapcsolatos anyagokra az interneten. A szóban forgó dokumentumok például az Irakban építendő bázisállomások illetve egy afganisztáni üzemanyag-ellátó központ terveit részletező információkat tartalmaztak, sőt előkerültek még a két katonai repülőtérről készült légi felvételek is. Ezen adatok birtokában pedig már a terrorista csapatok sikeres támadásokat hajthatnának végre a támaszpontok ellen.
Az egyik kormányzati tanácsadó cég szóvivőjének szavait idézi az üggyel kapcsolatban az AP, aki korábban kijelentette, hogy az FTP-szerverek biztonságosak, mivel ezeket nem indexelik a keresők. A hírügynökség munkatársai szerint ez, és az ehhez hasonló blőd tévhitek vezetnek oda, hogy emberéleteket veszélyeztető titkos hadi dokumentumok kerülnek fel a  bárki számára hozzáférhető FTP-szerverekre.

Kulcsszavak: security adatvédelem

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09