Pointsec termékekkel erősödő Check Point

Kovács Attila, 2007. július 16. 11:43

Az angol Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Pointsec adatvédelmi megoldásainak elérhetőségét. A svéd Pointsec Mobile Technologies cég akvizíciójával a Check Point az adatbiztonság területére is kibővíti üzleti tevékenységét. Termék- és szolgáltatáskínálatának szélesítése, valamint azok menedzselhetőségének növelése révén, a Check Point újabb biztonsági kihívásoknak kíván felelni.

A Pointsec adatvédelmi megoldások bizonyítottan magas szintű védelmet nyújtanak az asztali gépek, a laptopok és a mobil eszközök számára, titkosítással, port menedzsmenttel és a hordozható tárolók titkosításával. Ezen megoldások könnyedén alkalmazhatóak a különböző méretű hálózatokban, a felhasználók tevékenységére való különösebb hatás nélkül.

A Check Point adatbiztonsági termékei a Pointsec révén így növekedtek: a Pointsec PC biztosítja a merevlemez teljes titkosítását; a Pointsec Protector teljes port és tárolóeszköz felügyeletet nyújt; a port-ellenőrzésnek, a tartalomszűrésnek és a titkosításnak köszönhetően megakadályozható az üzleti szempontból érzékeny információk másolása a vállalati asztali és hordozható számítógépekről. A  Pointsec Mobile titkosítja az eszközökön és a hozzájuk kapcsolódó memóriakártyákon található fájlokat, így teljes körű adatvédelmet nyújt a Symbian, Pocket PC, a Windows Mobile és a Palm operációs rendszereken. A SmartCenter for Pointsec valamennyi Pointsec termék számára biztosítja a központi felügyeletet.

Gil Schwed alapító és elnök-vezérigazgató a sajtónak kijelentette, a Check Point új stratégiája a jövő biztonsági architektúrájának kialakítására összpontosít. A Pointsec termékekkel és szolgáltatásokkal tovább erősítik hálózati biztonsági infrastruktúrájukat, és ezzel párhuzamosan kiegészítik azt az adatvédelemmel. A Check Point első embere meg van róla győződve, hogy napjainkban az ügyfelek számára az egyik legnagyobb probléma, hogy a biztonsági megoldások még mindig túl fragmentáltak. Sok jó technológia létezik, azonban az évek során reaktív módon alkalmazták őket. A különböző megoldások nem mindig működnek együtt megfelelően, ugyanakkor felügyeletük sokszor nehéz feladatot jelent. Schwed szerint a vállalatoknak és a különböző szervezeteknek megfelelő integrációra és proaktív megközelítésre van szükségük. „Éppen ez az, amit mi kínálunk: kontrolált, felügyeleti alapokon nyugvó biztonság” – mondta Schwed.

Mint ismeretes, ez év február 12-én a Check Point bejelentette, hogy a vállalat megszerezte a Protect Data AB részvényeinek 98 százalékát, és ezzel megvásárolta a Pointsec stockholmi tőzsdén jegyzett anyavállalatát. A Check Point számára ez az akvizíció azt jelentette, hogy üzleti tevékenységét kibővíti az adatbiztonság területére. Az elmúlt évek során a Pointsecnek folyamatosan nőtt a bevétele, miközben a mobil adatbiztonság globális piacvezetőjévé vált.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Befektetést kapott a webáruházak keresőjét forradalmasító magyar startup

A mesterséges intelligenciára épülő, webáruházak számára készített keresőt fejlesztő budapesti Prefixbox startup bejelentette, hogy 500.000 euró – azaz közel 167 millió forint - kezdeti befektetést szerzett meg az Euroventures kockázati tőkealaptól egy nagyobb méretű tőkebevonás részeként.

2019. november 13. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás