Teljes internetlefedettség a Hegyalja Fesztiválon

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 17. 07:30

A most véget érő Tokaj-Rakamazon megrendezésre került Hegyalja fesztiválon minden eddiginél több gép várta több helyszínen az évről évre egyre nagyobb online aktivitást mutató fiatalokat.

A szervezők idén két nyilvános és egy korlátozott elérhetőségű internet-helyszínt biztosítottak a látogatók számára. A legtöbben talán az idei legnevesebb előadó, a Sepultura koncertje miatt látogattak el a fesztiválra, de zenei érdeklődéstől függetlenül érezhető volt, hogy az internethozzáférés ma már elvárás szinten jelentkezik egy ilyen bejáratott, nagy fesztiválon, hiszen sokan e-mailek útján tartják a kapcsolatot a szülőkkel, ismerősökkel. A naprakész információáramlást a tavalyi évhez hasonlóan a Multi Café is támogatta, összesen Dell alapú rendszerrel. Ezen a helyszínen azonban koncertek is voltak, és a gépeket pultszerűen helyezték el, ami éppen megfelelő egy gyors üzenetváltáshoz. Akik ennél nyugodtabb, hosszabb online tevékenységre vágytak, azok a Port.hu online programmagazin támogatásával létrehozott internetsátorban találták meg, amit kerestek. Itt 11 kényelmesen elhelyezett gép várta a látogatókat. Hogy a szakmai és a látogatói igények ne gyengítsék egymást, külön sajtóközpontot szerveztek, külön gépekkel, EDUpresszó néven. Itt minden nap 10 és 22 óra között géphasználatot biztosítottak, vagy aki saját noteszgéppel érkezett, ráköthette számítógépét az internetre. A vasárnap hajnalig tartó tokaj-rakamazi rendezvény egyébként idén mind nézőszámban, mind sör-, üdítő- és ásványvízfogyasztásban rekordot döntött.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35