Ericsson: IMS-szerződés a svédországi Telenorral

forrás Prim Online, 2007. július 17. 08:30

Székely Borbála, az Ericsson Magyarország kommunikációs igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket: az Ericsson megállapodást kötött a Svédországban működő Telenor távközlési szolgáltatóval IMS (IP-alapú multimédiás alrendszer) hálózat kiépítésére Svédországban, amely IMS-alapú IP Centrex alkalmazást is tartalmaz. Ez lesz az első kereskedelmi üzembe kerülő, konvergált IMS-hálózat a svédországi vállalati piacon.

Az Ericsson IMS-alapú multimédiás telefonrendszere új, értéknövelt szolgáltatásokat nyújt majd a svédországi Telenor hálózatában, különös tekintettel a vezetékes és mobil konvergált IP Centrex alkalmazásra, amellyel az első fázisban a vállalati ügyfeleket célozzák meg. A következő fázisokban a Telenor és az Ericsson közösen szándékozik a svéd piacot vezető pozícióba hozni az IMS-en alapuló konvergált szolgáltatások vállalati és fogyasztói piacán.

A megoldás az első lépés abba az irányba, hogy a Telenor hatékony módon legyen képes felhasználni a hálózata által nyújtott lehetőségeket teljes svédországi működéséhez. A megoldás új, innovatív módszert kínál az IMS-megoldások számos üzleti tevékenységgel történő integrálására a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) alapelvek alkalmazása mellett.

Johan Lindgren, a svédországi Telenor elnök-vezérigazgatója, a következőket nyilatkozta: „Az IMS alkalmazása a teljesen IP-alapú hálózatra való áttérésünk egyik legfontosabb eleme, mind a szolgáltatások, mind a hálózat konvergenciája mellett. Ügyfeleinknek fontos előnyt jelent majd a vezetékes, a VoIP és a mobilszolgáltatások valódi összekötése. Nagy örömünkre szolgál, hogy folytathatjuk erőteljes együttműködésünket az Ericssonnal ezen a területen”.

Az Ericsson lesz az IMS-rendszer és a rendszerintegrációs szolgáltatások első számú szállítója a svédországi Telenor számára. A szállítások már megkezdődtek; a hálózat kereskedelmi üzembe helyezését 2007 második felére tervezik.

Az Ericsson vezető szerepet tölt be az IMS területén: 37 IMS-rendszer kereskedelmi üzembe helyezésére vonatkozó szerződést mondhat magáénak, és további 80 IMS-rendszere jelenleg próbaüzemben működik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59