A Sony is a CMOS iparba fektet

Széles Csongor, 2007. július 18. 12:45

A Sony bejelentette, hogy az elkövetkező három évben összesen 60 milliárd yent (a Canon-nál 5 milliárd yennel többet) készül befektetni a Kumamoto-i Technológiai Központban, amelyet kizárólag a CMOS típusú képérzékelők gyártására fordítanak majd.

"Az elkövetkező három évben a Sony meg kívánja erősíteni pozícióit a CMOS gyártás terén, hogy ki tudja szolgálni a dinamikusan fejlődő piacok egyre növekvő igényeit, például az elismerten jó képminőséget és gyors képfeldolgozást biztosító CMOS érzékelőkkel ellátott mobiltelefonokét és a digitális fényképezőgépekét" - olvasható a sajtótájékoztatóban.

A Kumamoto-i komplexum CCD és CMOS szenzorokra szakosodott Fab2 gyára az elkövetkező három évben 5000 négyzetméterrel bővül majd, hogy kielégítse a CMOS érzékellők iránti igényeket. A sok gyártónak szállító Sony CMOS képérzékelői a hírek szerint a közeljövőben kezdenek lekerülni a gyártósorról, ennek köszönhetően pedig a kompakt fényképezőgépekben is a vártnál rövidebb idő alatt üdvözölhetjük majd a jobb minőséget produkáló CMOS képérzékelőket.

Kulcsszavak: Sony +céginfo kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38