Távozik a Microsofttól az Xbox-főnök

Milkovits Gábor, 2007. július 18. 16:39

Peter Moore, a Microsoft Xbox és PC játékrészlegének feje otthagyja a szoftverkonszernt, hogy ezentúl a vezető játékfejlesztő, az Electronic Arts sport-videojáték részlegét irányítsa.

A bejelentés időpontja mindenképpen figyelemre méltó, a Microsoft ugyanis alig pár hete jelentette be, hogy 3 évre meghosszabbítja a Xbox 360 játékkonzolokra adott garanciáját, ami mintegy 1,15 milliárd dollár többletköltséget jelent a vállalat számára. A döntés hátterében ráadásul nyilvánvalóan a Microsoft konzolok elfogadhatónál nagyobb arányú meghibásodási aránya áll, amiről a sajtóban és az interenetes fórumokon egyre többet lehet olvasni, és amit a cég hivatalosan nem ismer el. A Microsoft részéről ugyanakkor a sajtónak úgy nyilatkoztak, hogy nem kell semmilyen mögöttes okot belelátni Moore távozásába.

Moore ahhoz az Electrnic Arts-hoz távozik, amely a világ első számú videojáték-fejlesztője, azonban alig növelte bevételeit az utóbbi három évben. Feladata abban áll majd, hogy a tizenéves fiúk és a gyerekek mellett minél több alkalmi játékost szerezzen az EA sportjátékaihoz, azaz nőket és idősebbeket is. Helyét Don Mattrick veszi át a Microsoftnál, aki a sors fintoraként éppen az EA-tól érkezett a céghez.

Kulcsszavak: Xbox CIO +céginfo Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48