Távozik a Microsofttól az Xbox-főnök

Milkovits Gábor, 2007. július 18. 16:39

Peter Moore, a Microsoft Xbox és PC játékrészlegének feje otthagyja a szoftverkonszernt, hogy ezentúl a vezető játékfejlesztő, az Electronic Arts sport-videojáték részlegét irányítsa.

A bejelentés időpontja mindenképpen figyelemre méltó, a Microsoft ugyanis alig pár hete jelentette be, hogy 3 évre meghosszabbítja a Xbox 360 játékkonzolokra adott garanciáját, ami mintegy 1,15 milliárd dollár többletköltséget jelent a vállalat számára. A döntés hátterében ráadásul nyilvánvalóan a Microsoft konzolok elfogadhatónál nagyobb arányú meghibásodási aránya áll, amiről a sajtóban és az interenetes fórumokon egyre többet lehet olvasni, és amit a cég hivatalosan nem ismer el. A Microsoft részéről ugyanakkor a sajtónak úgy nyilatkoztak, hogy nem kell semmilyen mögöttes okot belelátni Moore távozásába.

Moore ahhoz az Electrnic Arts-hoz távozik, amely a világ első számú videojáték-fejlesztője, azonban alig növelte bevételeit az utóbbi három évben. Feladata abban áll majd, hogy a tizenéves fiúk és a gyerekek mellett minél több alkalmi játékost szerezzen az EA sportjátékaihoz, azaz nőket és idősebbeket is. Helyét Don Mattrick veszi át a Microsoftnál, aki a sors fintoraként éppen az EA-tól érkezett a céghez.

Kulcsszavak: Xbox CIO +céginfo Microsoft

CEO/CIO ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Novák Péter érkezett a Httpool by Aleph magyarországi csapatának élére

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett. 

2023. február 2. 15:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46